Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu olan kişiler sadece Engelli kadrosundan mı işe girebilirler?

hayriyeoz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Selam ; aranıza yeni katıldım. Benimde sedef hastalığım ve sedefe bağlı eklem romatizmam var bu durumdan dolayı engelli raporu almak istiyorum fakat engelli raporu alırsam sadece engelli kadrosu olan iş yerlerinde mi çalışabiliyorum (özel sektör için ) normal statüde de çalışabiliyor muyum? SGK 170 i aradığımda engelli raporunuz var diye engelli kadrosunda çalışmak zorunda değilsiniz dedi fakat emin olamıyorum.

Doğru demş farketmez sen bakıcan. O işe başladığında ben engelliyim ama dediğinde sgkya göre veya iş başvuru şekline göre engelli değilsin diyebilirler.

Merhaba
Engelli olduğunuzun resmi olarak belgelendiği anda bunu İŞKUR'a bildirmekle yükümlüsünüz.. Bildirmez de bir iş bulduğunuzda raporunuzu da vermezseniz normal bireyler gibi işlem görürsünüz.. Ancak bu durum farkedilirse ya da bir şikayet durumunda ortaya çıkarda o zaman İŞKUR ve SGK devreye girer.. Bu da sizin açınızdan (BİLGİ/BELGE SAKLAMA) hoş bir durum olmaz..

Üst Alt