Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu olanlar her zaman komisyona mı sevk ediliyor?

isbara

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Sürücü olur raporu almak için özel bir hastaneye gittim. Doktor engelli raporun olduğu için ben veremiyorum dedi. Sistem engelliyormuş sanırım. Devlet hastanesine gitmemi söyledi. Devlet hastaneleri engelli raporu olanları her zaman komisyona mı sevk ediyor yoksa komisyona sevk etmeden rapor verebilir mi?

Hayır. Komisyon durumu olmadan, kodlarla raporunuzu belirleyebiliyor.

isbara
Onu senden ilk defa duyuyorum öyle bir şey yok. Aile hekimi sevk yazar gerisi size kalmış özel resmi çıkartabilirsiniz

isbara rumuzlu kardeşim! Özel hastaneler mümkün mertebe sakatlığı/engeli/özrü bulunan kişilere rapor vermekten imtina ediyorlar ne hikmetse. Ortopedik rahatsızlığım nedeniyle ben de aynı sıkıntıyı yaşadım, ama özel hastaneden raporumu aldım. Lâkin sistemde engelli raporu gözükenlere özel hastanelerin rapor vermesinin sistem tarafından engellenip engellenmediğini bilmiyorum açıkçası. Doktorun dediği doğru mudur yoksa bizlere rapor vermemek için uydurulmuş bir palavra mıdır bir şey diyemem. Bu arada benim en son aldığım engelli raporu 1999 yılına ait olduğu için ne e-devlette, ne e-nabızda, ne seçmen bilgilerinde sakat olduğum gözükmüyor.
Bu arada ehliyet işlemlerinizi bir an önce halletmeye bakın zira bizim işler biraz vakit alıyor.
Selametle.

alifatih1958 Bugün Ankara Gülhanede psikiyatriye gittim. Başta randevum olmadığı için kayıt yapmadılar. Doktorların birine rica minnet ederek kayıt yaptırabildim. Doktor olur raporunu 3 ayda bir kontrol şartıyla verdi fakat bu seferde nufüsda sorun çıktı. Daha önceki ehliyetimde gözlükle kullanabilir yazdığı için bu rapordada belirtilmesi gerekiyormuş. Tekrar psikiyatriye gittim fakat doktor 01.06(kısıtlama kodu gözlük) kodunu ekleyemeyeceğini göz hekimine gittmemi söyledi. Mevcut raporda göz hekimine sevk edilmediğim için sıfırdan sevk almam gerekecek.

Üst Alt