Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu süresi hastalığa göre mi belirleniyor?

Ndperson

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Geçen haberlerde gördüğüme göre down sendromuna sürekli rapor alınamıyormuş önceden ve yeni düzenleme getirilmiş sürekli rapor alınabilmesi için. (Ne kadar doğru bilmiyorum haber sitesinin yalancisiyim)
Ben eskiden kişinin hangi engel durumundan rapor aldığı farketmeksizin rapor süresinin heyete bağlı olduğunu zannediyordum. Alınan raporların bir kaç yıllık mı süresiz mi olacağını rapordaki tanı etkiliyor mu yoksa bunu sağlık kurulu mu belirliyor.

Ndperson

Mantıken tabii ki hastalığın kalıcı olup olmadığına göre süre kısıtlaması konulmalı. Bakanlığın görünen talimatı da bu şekilde. Ama bu uygulanıyor mu derseniz, hayır! Adam dağ gibi omurilik felçli veya bilmem kaç yıldır kronikleşmiş ve tedavi ile düzelmediği tescillenmiş şizofreni hastası, ama sgk kafasına göre kontrol süresi koyuyor! Neden? Benim verebildiğim tek yanıt: eziyet olsun..

Üst Alt