Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ücretli mi?

Yasin0678

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlarım yarin Ankara şehir hastanesine gitcem engelli raporu çıkarmak icin, sağlık kuruluna giderken yanımda götürmem gereken herhangi bir belge varmıdır acaba? birde herhangi bir ücret alıyorlarmı bana yardımcı olabilirmisiniz ?

kimlik götürün yeter... eğer yeşil kartlıysanız gerek yok onun dışında prosedür nasıl işliyor bilmiyorum engelli raporu almayı şimdi çok zorlaştırmışlar ...
birde sevk kağıdınız yokss oda dilekçe doldurup veriyorlar hepsi bu kadar....

valla ben sadece sağlık kuruluna randevü aldım yarinde randevü günün yarin gidicem inşallah cok uğraştırmazlar

sağlık kuruluna bende 1 ekim de gittim ama işlerim hala bitmedi bir kan tahlili istedi sonucu 15 günde çkıyormuş....
çok uğraştıryorlar artık eskisi gibi değil....hele birde gıcık laftan anlamayan birine denk gelirsen ....

ankarada şehir hastanesine aldım ben randevü herhangi bir ücret ödedinizmi inşallah cok uğraştırmazlar beni

DISTUM randevu almak parayla değil... ben yeşil kartlı oldığum için kimseye para ödemedim ama senin durumun nasıl bilmiyorum o yüzden para alırlar mı almaz lar mı bilemem ?? hastane işi hiç kolay değil kaç gün oldu ben hala uğraşıyorum...

ücretsiz fakat ropor oranınız 0 sıfır çıkarsa ücret talepediliyor

ötv ibaresi eklensin istiyorsan evet 218 tl alındı ...yoksa bedava ....denilen o ki 2022 tüm haklar yazarsa ötv de dahil gerek yok direk vergisi onay veriyor deniliyor ancak uygulamada bayi ötv ibaresini görmek istiyor..........size kalmış.ben artık yorum yapamıyorum her hastane her kurul her vezne farklı ....

ben ankara şehir hastanesine gittim 3 bölüme görünmem gerekiyordu sadece 1 tanesine göründüm daha, engelli başvuru formunda engel oranı cıkmassa ücret alınır yazıyor benim sıfır cıkma ihtimali yok tıp1 diyabet hastasıyım en kötü %30 cıkar bana

Gss olan heyet ucreti varmı

Arkadaşlar genel sağlık sigortası olan kişi heyet ücreti varmı

1Huseyin

ilk hastaneye gittiğiniz zamanmı aldılar ücreti yoksa en son bütün işlemler bitincemi benim engelli raporunun arkasında herhangi bir engel oranı cıkmassa muayene ücreti ödenecektir yazıyorda ?

Bana geçen Ekim ayında hem maaşımın kesildiğini hem de 1499 lira "MALÜLİYET DURUMU OLMADIĞI İÇİN" diye sanırım hastane masrafı istediler ama ödemedim.

Yani... kontrol muayenesine gittim, raporum Sgk'ya gitti ve ret kararı geldi. Maaşımı kestiler ve üstüne bu 1499 liralık borcunuz vcar yazısını gönderdiler.

Bu durumda... eğer raporunuz red edilirse para istiyor Sgk kurumu.

BEN BUNU ANLADIM.

Tahmini 18 ay önce ilk engelli oranımı
öğrenmek için sağlık raporuna başvurduğumda
Mersin üniversite eğitim araştırma hastanesi 200 TL civarında ücret aldı.
Fakat 5 ay öncesinde malulen emeklilik için
başvuru yaptığımda ekstra ücret talep edilmeden heyete girdim ve raporum onaylandı.
Şimdi ise Mersin Şehir Hastanesi'ne yeni oran başvurusu yapmaya hazırlanıyorum . Hiçbir ücret istemeden kurul başvurusu yapıldığını belirttiler.
Artık bu ücret meselesi neye göre değişiyor bilemiyorum.

Şimdi ben ÖTV indirimini dahil edecek olsam 218 TL
ücret mi ödemem gerekiyor ?
Nasıl bir mantık, nasıl bir sistem böyle 🤷

raporumu bugün edevlette gördüm. memura yolladım raporu ÖTV olayına bakan memur diyeyim evet bu rapor geçerlidr dedi.
ben boşa 218 tl verdim , hastanedeki memurlar beni kna etmeye çalıştı verme ödeme gerek yok seni yanlış yönledirmişler bak 2022 sayılı kanun yazınca ötv dahil hepsi oluyor dedikleri halde gittim vezneye yatırdım inat edip.2 arkdaşım öyle söyledi diye.boşa ödedim. raporum %96 2 yıllık çıktı metaztaslı kanser de var diye devlet baba ölüp ölmediğimi görmek içi 2 yıl süreli verdi. ötv için yenilemiştim raporu ama bu kurlarla nasıl alınır ? boşa 1 ay koşturdum .

ortopedi englli %90 altı raporlularda ötv ibaresi için ek para verilir mi onu bilmediğim için yazmıyorum

Üst Alt