Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu vergi indirim başvurusunda Ankara tarafından düşürülür mü?

FIRTINA77

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler

Ocak 2016'da %40 engelli raporu aldım.. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına verdim onlarda ankaraya gönderip kimlik verdiler şimdi de vergi indiriminden yararlanmak istiyorum... Engelli raporuna olan bir kaç kişiye sordum " AMAN SAKIN GÖNDERME DÜŞÜRÜYORLAR " dedi. Acaba ankarada düşürürler mi... :confused:

cevabınız bekliyorum

FIRTINA77

Bunun net bir cevabı yok. Teorik olarak hastaneler de Ankara da sakatlık oranı cetveli'ne bakıp karar veriyorlar. Yani teorik olarak birbirlerine zıt kararlar vermemeleri gerek. Ama bir şekilde aynı rapora bakıp farklı oranlar veriliebiliyor!

FIRTINA77
Bende yalova'da yaşıyorum. Yalova vergi dairesine gerekli belgeler ile birlikte teslim edin bence. Çünkü vergi indirimi yani erken emeklilik hakkın için sen talep ediyorsun. Oranın düşse bile sana hastane tarafından verilen engelli oranı sana ait ve Ankara'dan gelen belgeler ise erken emeklilik için. Yani %40 oranlı kimlik kartı sana ait ve bunu Ankara'dan gelen belgeler etkilemez. Bu arada hangi rahatsızlıktan bu oranı aldın? Ankara'ya bir buçuk veya iki ay içinde vergi indirim hakkındaki belgelerin gelir.

yuksel77 ve OturanBoğa Cevaplarnız için teşekkür ederim...

Sorduğum kişiler DÜŞÜRÜYORLAR diyince bende başvuruyu yapmadım daha araştırıyorum...

FIRTINA77
teorikde olmasada pratikte tüm İnsiyatif ankara sağlık kurulunda kim ne derse yanlış olur Özür ölçüt değerlendirme cetvelinde uygun ve tam açıklayıcı yazılan ve eksiksiz tahlil ve sonuç lar yazılmış ise düşmedigi gibi yukselebiliyor benimki %62 ile maliyeye gitti %64 geldi ama bazende anlamsız dusmelerde olabiliyor her nekadar teorikde hastanenin raporunu dusuremesede pratikte oluyor dusmeler ama gondermeden bişey söylemek yanlış

FIRTINA77 Ankaraya raporunuzu gonderdiginizde degisim oldu mu. FIRTINA77 yuksel77 Yalova'dan basvuru yapinca, yeni tarihli mevcut saglik raporu yeterli olur mu yoksa kendileri sevk mi yapiyorlar ?

WhiteDove Vergi dairesinde sadece evrakları Ankara'ya yollama işlemini yapıyorlar. Vergi dairesine hastaneden en son verilen engelli sağlık kurul raporu ile başvuru yapılıyor.

Hastanelerden alınan heyet raporlarında verilen oranın,Ankara da düşürülmesi kazanılan bir mahkeme kararı ile artık mümkün değil.Eğer böyle düşürülme yaşanması durumunda VERGİ MAHKEMELERİ ne direkt dava açılarak EMSAL gösterip %100 kazanan bir çok örnek var açılacak dava kesinlikle gönderilen yazı sonrası 30 gün içerisinde ve belirttiğim mahkemeye yapılması durumunda NET olarak kazanılıyor.

Arkadaşlar içiniz rahat olsun maliyenin engelli raporunuzdaki oranı düşürmesi sadece vergi indirimi almanızı etkiler onun dışında hiçbir engelli raporunuzdaki kimlik kartınızdaki hakları etkilemez maliye düşürsede oranınızı engelli haklarınız deşişmez baki kalır rahat olun

ama asıl aslı raporun kirletildi adamlar renkli kalemle raporun üstüne oranı yazmış

erken emeklilik hakkımız elimizden gidiyor ozaman. onu neyapacağız?

Üst Alt