Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum ile sürücü olur raporumun çelişmesinde izlenecek prosedür nedir?

güney01

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. engelli raporumu yeniledim, yeni raporda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazıyor. araç alabilmek için ehliyete bu ifadenin kodu işlenmesi gerekiyormuş sanırım. aynı zamanda da ehliyet yenileme için il sağlık müdürlüğüne başvurmuştum (ehliyet yenileme için, rapordaki özel tertibat için değil, rapordaki ifadeden haberim yoktu) ve engelli raporum çıktıktan hemen sonra, özel tertibat kodunu ehliyete işletmek için yine başvurdum. engelli raporum, il sağlık müdürlüğüne başvurmadan bir gün sonra çıktığı için, il sağlık müdürlüğü özel tertibat ehliyeti için olumsuz yanıt (engelli raporum ve sürücü olur raporum çakıştı yani) verdi ve komşu ile sevketti. komşu ildeki hastaneden aradılar, randevu gününü söylediler, biz de olumsuz verirsek başvurunuz tamamen biter, biz olumlu verirsek, diğer komşu ile sevkedileceksiniz, dediler.

bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? prosedür nasıl işliyor ? ben kendi ilimdeki (olumsuz yanıt veren) il sağlık müdürlüğüne, baştan başvurabilir miyim, yeniden değerlendirmeleri için ? çünkü kendi ilimdeki il sağlık müdürlüğüne başvurduğumda engelli raporum henüz çıkmamıştı, ondan olumsuz yanıt verdiler.

şu an elimde olanlar, "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazan engelli raporum ve aynı hastaneden aldığım sürücü olur raporum var.

kendi ilimdeki il sağlık müdürlüğü başvurumu yeniden değerlendirmeye almaz mı ? bir komşu ilden diğer komşu ile gitmek zorunda kalacağım, iki tane olumlu almak için

Ehliyet Kodlarını Hangi Kurum Veriyor ?

arkadaşlar ilk mesajımı yok sayın. şimdi öğrenmek istediğim konu ehliyet kodları. engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir" yazıyor ve sürücü olur raporumda 2. sınıf sürücü olur yazıyor. şimdi ehliyete kodlar işlenmesi gerekiyormuş sanırım, indirimli araç alabilmek için. bu kodları hangi kurum işliyor, kim işliyor ? 2. sınıf sürücü olur raporuyla bu kodları işletebilir miyim ? bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum, iyice kafam karıştı bu konulardan.

Son düzenleme:
engelli raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanabilir" yazıyor, sürücü olur raporu da aldım, onda da 2. sınıf sürücü olur yazıyor. ehliyete kodlar işlenmesi gerekiyormuş indirimli araç alabilmek için, bu kodları hangi kurum işliyor ? 2. sınıf sürücü olur raporuyla bu kodları işletebilir miyim ? bilgisi olan arkadaşlar yardım lütfen rica ediyorum, benim de kafam çok karıştı bu konulardan, ben de ayrı illerde sağlık kuruluna girdim. hem yorucu hem kafa karıştırıcı. önceden b sınıfı ehliyetim var, araç kullanabiliyorum, aracım yok

Son düzenleme:
bu kodları hangi kurum işliyor ?

Bu kodları buluğunuz ilin Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon işliyor. Raporunuzla birlikte il sağlık müdürlüğüne gidin size komisyonun toplanacağı en uygun gün için randevu verirler.

teşekkür ederim cevabınız için. benim bahsettiğim gibi daha yeni sürücü olur raporum çıktı, raporda kod falan yazmıyor, sadece 2. sınıf sürücü olur yazıyor. yani sağlık kurulu kod vs yazmadı sürücü olur raporuma. itiraz da edemem, bu kurul zaten itiraz kuruluydu. tren kaçtı mı yani ?peki benim sağ kalçada protez var, sol omuzda kemik erimesi var, hangi kodları yazmaları gerekiyor bana, bilginiz var mı acaba ? tekrar teşekkür ederim

Son düzenleme:
güney01

kod yazmamaları ilginç olmuş olmuş. Dava açma yolu kalmış görünüyor. Kod olarak "sağ kalçada protez, sol omuzda kemik erimesi" bu iki durumunuza göre listeden seçip yazmaları gerekirdi ama zahmet edip bakmamışlar bile. Forumda aynı durumda olan bir arkadaş vardı. Mahkemeye taşımıştı süreci. Mahkeme başka bir hastane belirliyor. O hastanedeki komisyon bakmıştı. Sizde de farklı biri ilin İl Sağlık Komisyonuna gönderebilir mahkeme. Peşini bırakmayın hakkını aramaya devam edin. Allah yardımcınız olsun inşallah.

Üst Alt