Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum olduğu için ehliyet için rapor vermiyorlar!?

Kısimo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖTV indiriminden yararlanmak için rapor aldım.(21/12/2016).araç bayileri kabul ediyorlar. ancak ehliyeti yenilemede trafik sevk zinciri ile( aile hekimi devlet hastanesi il sağlık ) gelmen gerekirdi deyip raporu kabul etmiyorlar. yenisini çıkarmak isteyince de rapor süresi 6 aydır. bu süreden önce yenisini çıkaramazsın diyorlar. bu ne kadar doğru?. ben şimdi 6 ay bekleyecek miyim? bir cevap veren olursa sevinirim.

benim de bu web sitesinden öğrendiğim kadarıyla bekleme süresi yok. yani bekleme süresi sağlık kurulu raporları için geçerli,engelli sağlık kurulu raporları için geçerli değil. Bulunduğunuz ildeki hastaneleri arayın ve durumunuzu belirtin, eğer veriyoruz derse gider ordan alırsınız yeniden. ama durumunuzu mutlaka detayıyla anlatın, en son ne zaman rapor aldığınızı belirtin.

engel turünüz ve engel oranınız nedir acaba?

diyalize bağlı her iki ayakta düşükayaklık. %30

bana bu cevabı. bu raporu aldığım hastane demişti. ama sonunada gelin birse şefe sorun dedi. zatn o sondaki birde şefe sorun kısmı kafamı karıştırdı.

umarım dediğiniz gibi olur.

geçmiş olsun,

ben de geçtiğimiz ağustos ayında rapor almıştım ama yanlış tanı ve eksik değerlendirme olduğu için yeniden alacaktım, rapor süremin dolması gerekiyor mu diye sizin gibi araştırma yaparken burda bir arkadaş yorumlara detaylı bir şekilde neden beklememek gerektiini yazmıştı. Dediği gibi burda rappor veren hatstanelri aradım, ve veren de var vermeyen de, ama veren olduğu için beklemeden o hastaneye gideceğim.

oranımın tam olarak ne olacağı konusunda net bilgim yok, burda oldukça bilgi var ama yine de ucu açık sorular kaldı. Ama bu seite sayesinde oldukça bilgi öğrendim. ilrleyen günlerde rapor sürecimi tüm aşamalarıyla anlatacağğım. kimse cevapsız kalmasın :)

Kısimo

Ama ehliyet raporu ile engelli raporunun hiç bir ilgisi yok ki. Söylenenin aksine, zaten her iki raporu da almak zorundasınız. Almamanın bir yolu yok.

Emre1905 Engel oranına göre indirim diye bir şey yok indirimli araç almaya hak eden her oran aynı yüzdelik indirimden yararlanır %90 üzerinden araç alanda aynı indirimden faydalanır.

Minimum oran barajı yok sanırım anladıgıma göre

sayın oturanBoğa. cevaplarınızın kısa,öz ve açıklayıcı olması mükemmel. siteye kayıt olalı kısa bir süre olmasına rağmen bu konuda yüklü bir bilgi birikiminizin olduğu aşikar.izninizle bir soru sormak istiyorum.

kafam bir konuda olukça karışık. ötv indirimini %90 olan diyaliz raporu ilemi yoksa %30 olan düşük ayaklık ilemi almalımıyım. %90 olursa kendim kullanamam denileceği söylendi. %30 raporu ile alınınca da sadece ben kullanabileceğim.başkası kullanamayacak.yani rahatsızlansam hastaneye gitmek istesem benim arabayı hem ehliyet yönünden hemde özel tertibat yönünden kimde kullanamayacak. yani hangisi daha avantajlı

Üst Alt