Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum olmasına ragmen işveren yeniden rapor istiyor..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

ben 9 eylül 2015 de %49 oranında rapor aldım şeker tansiyon kolestrol işitme kaybı ve göz hastalıgından dolayı

benim sorum yeni rapor almama ragmen iş yerleri sizi tekrar muayene etmek için hastaneye göndermemiz gerekiyor diyor elimizdeki saglık raporumuz olmasına ragmen tekrar muayene ye neden gönderiyolar bizim bu konuda iş yerlerine söyleyebilecegimiz bişey var mı ben engelli insanları tekrar hastaneye göndermiyolar diye biliyordum

şimdiden teşekür ederim

Özel sektördemi çalışıyorsunuz?

Özel sektör engelli kadrosunu doldurmak için raporu olsun da adam sağlıklı olsun kafasında. Yok bunda tansiyon var şeker var bizi uğraştırır sırtına binemeyiz diye söylenir içinden. Ekpss sınavına girip başarılı olursanız bir nebze devlet kucağını açar sana şefkat gösterirmi orasını bilemem...

efsane_3519

varolan raporla engelli statüsünde çalışabilirsiniz. sizden yeni rapor istenemesinin hiç bir anlamı yok!

İşverenin tekrar rapor istemesi çok saçma.

Özel sektör bu işkur yüz verdikce ceza kesmedikce herşeyi ister arkadaş özel sektörden bıktım işveren istesin sen de alamam de olsun bitsin fakat aile hekimliğinden rapor getiririm de o kadar

işe yerleştirilmeniz işkur aracılığı ilemi yapıldı ? Böyle ise yeni rapor istemeleri çok saçmalık eski iş yerimde istedi ama uzun sürdüğünü ve alamıyacağımı söyledim işkurun yazısı ellerinde idi sonra vazgeçtiler ..

engelli personel olarak çalıştığım kurum, 5. senemden sonra tekrar engelli raporu istemişti. meğer vergi indiriminden yararlanmam içinmiş.
bana da garip gelmişti. tekrar istemeleri yani..

evet haklısnız onlarında isteği vergi indirimi içindi zaten bende daha sonra alıp vermiştim. İnsanları geriyorlar ama :)

Arkadaşlar vergi indirimi ile alakası yok, işveren sizin adınıza vergi indirimine başvurmaz.
Tekrar rapor istenmesi işveren prim teşviğinin devam etmesi için vize amaçlı olabilir ki o uygulama da kalktı olarak biliyorum.
Yeni yerleşecek engelli için rapor istenmesinin ise hiçbir mantığı yoktur. Engelli kontenjanı için zaten işkur aracılığıyla yerleşmeniz, yok işi kendiniz buldu iseniz de işkura bildirilerek istenmeniz şart, yani engelli kontenjanını belirleyen işkurdur. Sizi,n de işkurda zaten engelli kaydınız olduğundan işverenin rapor istemek gibi bir yetkisi yoktur.

arkadaşlar işyeri benden tekrar engelli raporu çıkartmamı istemiyor yanlış anlaşılma oldu sanırım sadece iş yerlerinin çalıştıgı hastenelere gidip muayene olmamı istiyorlar yani kan idrar tahlili akciger filmi gibi bu tür işler işyerlerinin rutini mi yoksa engelliler için bir ayrıcalık var mı?

Arkadaşım yetkisi yoktur işkur iş arayan hakkında bilgi veremez raporunu veremez falan filan kanunda ne güzel yazıyor dimi fakat işkur işveren temsilcisi her türlü bilginizi en ince ayrıntısına kadar işverene veriyor bu suç suçun en büyüğü dinleyen kim hiç ancak gidip savcılığa verirsen kanunlar işliyor sordunmu bize yazı geldi burdan kimsenin cep numarasını dahi veremeyiz deniliyor uygulamada öylemi hayır

Üst Alt