Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum var ama maaş bağlamıyorlar! Ne yapmalıyım?

Megastar_Tarkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
engelli saglık raporum yüzde 47 ama psikiyatrı yuzde 40mıdır nedendır bılmıyorum ılac alıyorum 15 senedır anlatamıyorum calısamadıgımı heyet maaş baglamadı napmalıyım hakkım varmı tekrar başvuru nolacak sımdı lutfen yardım edın maddi zor durumdaym maaş vermıyorlar calısamıyorum zaten

2022 aylıgı baglamıyorlar yuzde 47 raporum var

mrhb yuzde 47 engellı saglık raporum var ama sosyal yardımlaşma vakfı maaş baglamadı kararı olumsuz oldu yuzde 40ı psıkıyatrık oldugundanmıdır veya naparsam maaş baglanabılır calısamıyorum derdımı kımse anlamıyor dışardan saglam görunmem neyı degıstırırki napsam maaşa baglanabılırım ıtıraz nereye edebılırım

Gelir durumunuz nedir? nerede ve kimlerle kalıyorsun?
kisibaşı gelir 483 tl yi gecmemesi gerekir:

Hemen baglamalari lazım neden bağlamadığını söylemedi mi birde 40 puan almışsın zaten kesin baglarlar

Megastar_Tarkan 2022 aylığının baglanabilmesi için % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunun olması ve muhtaç durumda olman gerekir.isterse raporun % 100 olsun eger muhtaç bulunmazsan 2022 aylığı baglanmaz.
özetle raporunun uygun olması 2022 aylığının baglanacağı anlamına gelmez.
sgk kaydı olanlara (sigortalı çalışan, SGK'den bir gelir ve aylık hakkı olan, emeklilik, 60/g GSS'lı olan ya da istege baglı prim ödeyenler) 2022 aylığı hiçbir şekilde bağlanmaz, başvurusu bile alınmaz.
SGK kaydı yoksa hane gelirine bakılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL (1 Ocak 2018 itibariyle) altındaysa 2022 aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.
senin 2022 aylık talebin reddedildiğine göre karar tarihin ve başvuru tarihin 1 Ocak öncesinde olmalı. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde çıkmış olmalı (2017 yılı için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 423,58 TL idi).
2022 aylığı gelir hesabına oturulan ev haricindeki evler, araç,arsa tarla vs her türlü mal mülk dahildir.

özetlemek gerekirse, 2022 aylık başvurun muhtaç olmadığın gerekçesiyle reddedilmiştir (hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'den yüksek çıktığı için).
1 Ocak 2018 tarihi itibariyle hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 483,63 TL olmuştur.
hanede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırın altındaysa ve sigortalı değilsen tekrar başvurabilirsin. ama muhtaç bulunmadığın takdirde aylık baglanmaz yine, haberin olsun.

hanede kişi başına düşen geliri nası ıspatlarım veya ögrenırım sonuçta babamdan baska calısan yok bızım evde oda badana boyacı ve belli bı maaşı yok evimiz var ama benım gelirim yok sigortamda yatmıyor elden öduyorum saglıktan yararlanmak ıcın 55 tl neden maaşı hak etmıyorum anlamadım?

@Megastar_Tarkan hane gelirinden daha önemli bir sorunumuz var. sen 60/g GSS'lıymışsın. yani ayda 53 tl prim ödeyerek gss'dan yararlanıyorsun. 60/g GSS'lı olanların 2022 aylığı başvurusu alınamaz. oncelikle GSS gelir testi yaptırman gerek. GSS gelir testinde G0 çıkarsan yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 676,50 TL (1 Ocak 2018 itibariyle) altında olursa 60/g iptal olur ve 60/c 1 GSS'lı (eski yeşil kart/primi devlet öder) olursun. 60/g iptal olunca da 2022 aylığı başvurun alınabilir.

aksi takdirde, 60/ g GSS'lı olduğun sürece 2022 aylığından yararlanamazsın.

GSS gelir testine de hanedeki herkes dahil değil. sadece "aile"den sayılanlardan dahil edilir. ilgili mevzuata göre, annen ve baba, çocuklar,eş,büyük anne ve büyükbaba aileden sayılır ama kardeşler aileden sayılmaz.

bu durumda hanede aileden sayılan kaç kişi var? kardeşlerin aileden sayılmaz. kardeşler hariç aileden sayılan kaç kişi var hanende?

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Kalem[FONT=sans-serif] abla ben sosyal yardımlaşma dernegıne gittigimde bana gss falan sormadılar sadece bır ıkı kıra sorusu sordu sekreter kac evınız var falan not aldı acaba benımı oyaladı nasılsa buna maaş baglamazlar diye ne dersın[/FONT]

[FONT=sans-serif]yani benım başvurumu alırlarken bana gss falan sormadılar bırkac soru sordu belge falanda ıstemedı sıgortadan ıs cıkısını al gel dedı bıde onuda aldım ama gss hıc sormadı napmalıyım yardım et calısamıyorum zaten durumum yok suan başvurumuda aldılar acıkcası benımı oyaladı sekreter gssmı sormayarak sence nasılsa heyet baglamaz maaşa gıbımı dusundu[/FONT]

Megastar_Tarkan
ne derneği ablası? sen kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gitmedin mi? sigortadan iş çıkışı derken ne kastediyorsun?
sigortadan ne belgesi aldın sen?

calısmadıgıma dair belge aldım sıgortadan calısıyo görunuyomusum gunluk mac ıslerıne gıdıyodum guvenlık onlar görunuyor herhalde napacam smdı

48 gunum var sıgortada toplam yanı

sydv gittim evet ve ordan sımdı başvuru sonucum u beklıyorum ama memur zor dedı umutsuzum

@Megastar_Tarkan ha şimdi anladım. sigortan iptal eidldiğine göre sigorta sorun olmaktan çıktı. şimdi hem gSS gelir testin yapılacak hem de 2022 aylığı için gelir testi. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

baban badanacı boyacı imiş. onun ortalama aylık gelirini tespit ederler. eviniz kendinizinmiş ve o evde oturuyorsunuz. bu durumda ev gelire dahil edilmez. babandan başka çalışan yokmuş. başka gelir d eyokmuş. babanın aylık gelirini hanedeki kişi sayısına böl. eger sonuç 483,63 TL altındaysa başvurun olumlu sonuçlanacaktır rahat ol:) ama bu sınırı geçerse aylık baglanmaz.

engelli raporum var ama maaş baglamıyorlar napmalıyımm

2022 aylıgı ıcın yuzde 47 özürlü raporumla defalarca ( 2 defa ) başvurdugum sosyal yardımlasma vakfı kabul etmedi babamın annemın evı ve bi devren mulk gorunuyor napacam bılmıyorum benım hıc bı gelırım yok calısamıyorumda 130 kıloyum ayrıca psıkıyatrı hastasıyım 2022den baska başvurabılecegım bı maaş yokmu veya kaymakamlıgamı başvurayım napmam lazım yardım edın

@Megastar_Tarkan
Yukarıdaki yorumları okuduğumda birşeyi atladığınızı fark ettim. @Kalem,melek hanımın tavsiyelerini uyguladıktan sonra yapman gereken birşey daha vardı,o da gss'ni kapattırmak.

Gss'ni kapattırmadıkca sistemde sen gss'li görüleceksin ve bu yüzden sistem senin başvurunu otomatik olarak ret edecektir.

Sana tavsiyem,önce gss'ni kapat ve ardından sgk'da gss testi iste. Yeni aldığin gss'de herhangi bir sosyal ve sağlık güvencen olmadığı açık bir şekilde görülecektir.

Akabinde aldığin gss'test sonucu ile birlikte raporunu al ve vakfa tekrar başvurunu yap.

Şayet seninde belirtmiş olduğun gibi tek çalışan baban ise,ve gelir durumunuzda kişi başı 483 tl altındaysa bu sefer bağlanacağı kanaatindeyim.

babamın bır evı var 700 tl kıra gelırı aldıgı ve devren mülkü var annemın oda 15 gunluk yılda bızım s.izce kişi başına düşen gelir 483u gecıyormudur evde 4 kısıyız kardeş anne baba ve ben yanı raporu neden vermedıler sızce ret alma nedenımız ne eve dahi gelmedıler

Tescil Kapsamı
4/a Zorunlu Sigortalılar
Yararlandığı Kimlik No

GSS Kapsamı
60/a-1 kapsamında sigortalılar (4/a, 4/c sigortalı çalışanlar)
Sicil No
3407200520410
Provizyon Tarihi
01.02.2018
Sigortalı Türü
Çalışan
Katılım Payı Muafiyet
Hayır
Durum
Müstehaktır, provizyon alabilir. BÖYLE YAZIYOR CALISMIYORUM AMA GUNLUK GUVENLIK OLARAK MACLARA GIDIYORUM ONDANMI BAGLAMIYOLAR ACABA 1 GUNLUK SIGORTA YAPIYOLAR ORDA GIDINCE

Megastar_Tarkan SGK kaydın varmış. SGK kaydın olduğu sürece 2022 aylık başvurun alınmaz. 2022 aylığı başvurusunun alınması için hiçbir şekilde Sigortalı olmaman gerekiyor.

elden sigorta öduyorum 53 tl saglıktan yararlanmak ıcın birde sigortalı gunluk maca guvenlık gıttım bı kackere napmalıyım sımdıden sonra nası adım ızlemelıyım baş vurun alınmaz demışsınızde ama sekreterler memurlar başvurumu aldı?

başvurdugun zaman sigortalı değilmişsin demek ki. muhtemelen de onlar muhtaçlığını sorgularken sigortalı oldun.

bugünkü tarih itibariyle sigortalı görünüyorsun. ayrıca 60/g den dolayı prim ödüyorsan zaten 2022 aylığı baglanmaz sana.
hem sigortalı olmamalısın hem de 60/g GSS'lı olmamalısın. prim de ödememelisin yani.

bu sigorta olayı hadi olmadı diyelim. sigortasız günlük bile çalışsan aylık gelirlerinin ortalaması gelir hesabında dikkate alınır. ayrıca hanede yaşayan herkesin aylık geliri, malı mülkü (oturulan ev hariç) dikkate alınır.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa ve sigortalı değilsen, prim ödemiyorsan 2022 aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.

abla gssmı iptal ettirdim sigortadanda cıkardım kendımı simdi hanede kişi başına düşen geliri sana sormak ıstıyorum acaba 483.63u geçıyormudur babamın tofaş arabası var 98 model o sayılıyormudur ve 700 tl kıra aldıgı bı evı var bırde kendı kaldıgımız evımız var 4 kısıyız baska gelırı olan yok sımdı hesabı aşa yukarı yaparak 483u geçıyormudur ondanmı baglamamıstırlar bana soyleyebılırmısın sana zahmet

@Megastar_Tarkan
700 kira ile babanızın boya badana işinden kazancı aylık ortalama 1234 lirayı geçmemeli.

gelirini şöyle hesap edecen .aldıgınız kira 700lirayı ve eve giren tüm gelirleri toplayacaksın ve bunu evde 4 kişi olduğunuz için 4e bölecen çıkan sonuç 483,63 ü geçmeyecek yada evinize giren gelir 4 x 483,63 : 1934,52 lirayı geçmeyecek. Evinize her ne ad adı altında girerse girsin giren gelir toplamda 1934 lirayı geçerse 2022 maaşı bağlanmaz.

Verdiğiniz bilgiye göre gelir şartınız tutuyor başka bir engel çıkmazsa maaşınız bağlanır

@Megastar_Tarkan hanede 4 kişi kalıyorsunuz. senin hane gelirini yapabilmemm hiç yeterli veriler yok ki elimde. mesela aracın rayiç degerini bilemem. babanın badana boyadan eline geçen gelirin aylık ortalamasını bilemem.

verdiğin bilgilere göre haneye şu gelirler dahil edilecek:

1)98 model de olsa fark etmez, aracın rayiç degerinin 120'de biri (vergi indirimli ise) hane gelirine dahil edilir. lakin pek fazla bi miktar tutmaz haliyle.
2)baban badana boya yapıyormuş ortalama aylık kazancı hane gelrine eklenir.
3) oturdugunuz ev sizinmiş. o ev gelire dahil edilmez. ama oturdugunuz ev haricinde bir eviniz daha varmış. kira getirisi gelire dahil edilir. ama kira aldığınız o evin rayiç degerinin 240'da biri de gelire dahil edilir (evin kira getirisi + evin rayiç degerinin 240'da biri). kira aldığınız evin rayiç degerini de bilmiyorum haliyle.
4) bir de annen ustune devrenmülk varmış. bu konuda da bilgim yok.

rayiç degerlerini, babanın aylık gelirini vs bilsem hesabı elbette yapabilirdim:)

Üst Alt