Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuma hastaneye gidip istihdam değerlendirmesi ekletebilir miyim?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim 2012 yılında aldığım sürekli ibareli engelli sağlık kurulu raporum var, aslında bu başlıkta değindiğim şeye başka başlıkta da yazmıştım ama burada soracağım şey farklı.

raporumda istihdam kutucuğu boş ve çalıştırılamayacağı işler kısmında bir şey yazmıyor. hastaneye gitsem bu boş alanları doldurabilirler mi? raporu 2012 yılında aldığım için sorun olur mu?

ekpss sınavına çalışıyorum ama aklımı kurcalıyor sürekli bu durum. allah'ın izni ile atanırsam bu istihdam ibaresi sorun olacak gibi geliyor bana ya çok stres oldum.

ve bir şey daha hastane bu istihdam işaretini 2012 de almışsın raporu olmaz derse. ben bunun yerine gidip durum bildirir raporu alsam memur olabilir yazısı yazan, atama için evraklarla onu da eklesem sorun hallolur mu?

ne yapacağım bilmiyorum tam sınava az kalmış yine düştü içime stres. :(

Bende de aynı sıkıntı mevcut. Üstelik ben raporu izmir'de almıştım hastaneye gidip sadece istihdam kısmını işaretletebilir miyim ben de bilmiyorum. Yeni rapor almak zaten başlı başına dert. Napacağımı bilemez durumdayım.

bende de vardı ama yeniden rapora başvurdum istihdam kısım dolu olarak aldım bu sefer çalıştırılamayacağı işler kısmı boş bende ondan korkuyorum ama ordaki doktor dedi ki görev e başlayınca gene bi rapor kesin isterler dedi

vieuxpoesie denizkızı conqueror0640

Siz bunları düşünmeyin sınavınıza çalışın. Bende 2012 yılında almıştım raporumu çalışamayacağı alanlar kısmı boştu ve istihdam kutucuğu da işaretli değildi. Sınavı kazandım, daha sonra evraklarımı kuruma teslim ederken sordum bir sorun olur mu diye. Olursa biz sizi yeniden hastaneye sevk ederiz yeni rapor alırsınız en fazla işe 2-3 ay geç başlarsınız dediler. Ki öyle de oldu raporum Ankara'dan üst yazıyla geri döndü. Bende üst yazıyla beraber hastaneye gittim 1 haftada hallettim hepsini düzelttiler.

benım de degerlendırılmedı yazıyor =) rapor almak ayrı sorunsonrası ayrı bır sorun degerlendırılmedı demek yenıden mı gırıcem heyete

Sinava girebilecekmiyiz peki ? Bi kac yerde gordum her raporlu sinava giremiyormus uygun olmasi gerekiyormus

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben dedim işaretledi istihtamı çalışmayacağı işler boş gerek varmı ona

Çalışmayacağı iş tel işi zaten teldede çalışamam

Sonradan ek yazamaz galiba 3cüraporun eki hastanede

1 haftada hallettim hepsini düzelttiler.

@birkan01 peki 1 haftada hallettim derken yeni rapor mu çıkardın yoksa sadece mevcut raporuna o eskisi istihdam kısmını falan mı doldurdular?

ve bir de şey, evrakları atandığım kuruma mı gönderdin yoksa posta ile ankaraya mı? mesela ben mersinde yaşıyorum, İstanbul yazacağım. İstanbul'a atanırsam evraklarımı İstanbul'da atandığım kuruma mı vereceğim yoksa posta ile ankaraya mı göndereceğim?

Işe başlayacağın yerdeki kuruma teslim edeceksin

buyucu

Büyıcı sonradan çalışmayacağı işler ekleniyomu bilgin varmı

O boş bende tek istihtam var

vieuxpoesie

Merhaba,

Benim raporumda da aynı durum söz konusu idi. Önce sağlık kurulundakiler ile konuştum, onlar yapamıyor ki kurul başkanına yönlendirerek kurul başkanı kalem ile yazsın dediler. Kurul başkanı ile konuştum. İstihdam kısmının boş olması engelli kadrolarına giremeyeceğin anlamına gelmiyor yani %40 ve üzeri raporun varsa zaten bu hakkı otomatik olarak kazanıyorsun dedi ki bence gayet mantıklı. Kendi istihtam kısmına tükenmez kalem ile tik attı bu bölüme de kaşesini ve imzasını attı.

Çalıştırılamayacağı işler bölümüne gelince, sanırım sonradan düzeltilemiyor, yada düzeltmek için uğraşmıyorlar. Ben sorduğumda bana meslek hastalıkları hastanesi bu kısmı doldurabilir oraya gideceksin vs. diye saçmalamışlardı bende çok üstelemedim. Ama forumda bazı arkadaşlar atandığında çalıştırılabileceği işler kısmı boş olduğu için atandığı kurum hastaneye yazı yazarak bilgi istemiş. Hastanede bu işte çalışmasında sakınca yoktur vb. gibi bir yazı gönderdiğini ve sorun yaşamadığını belirten arkadaşlar vardı. Ama forumda okuduğum kadarıyla çok sorun çıkarmıyorlar bu konu hakkında.

Dilerseniz kurul başkanından rica ederek tükenmez kalem ile çalıştırılamayacağı işler kısmı doldurmasını, kaşe ve imzasını atmasını isteyebilirsiniz. Yada başhekim'e çıkıp durumu anlatın.

yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. sınav başvurusu salı günü başlıyor. başvuru işlemlerini halledince mersin devlet hastanesine gidip başhekim ile görüşmeye çalışıp durumu izah edeceğim. umarım başhekim ile görüştürürler beni.

vieuxpoesie yeniden rapor çıkartıyorsun ben yeniden çıkarmıştım yani ama eski rapora bakarak direk aynısını yazdılar muayene bile etmediler kan tahlili dahi istemediler.

Her kurum aynı değil ama büyük bir çoğunluğunun merkezi Ankara'da. Bu yüzden Ankara'ya bizzat gelmenizi istiyor, Evrak teslim ederken imza filan attırıyorlar. O kadar atanmışsınız 3-5 daha verip kendiniz gidin.

hastanenin başhekimi yerine hastanenin sağlık kurulu sorumlusu olur onunla görüş ret ederse kurul başkanı ile görüşmen daha doğru olur.

iş kurul başkanının kararı ve onayı ile bitiyor. hak sahibi 30 mart 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe dayanarak raporunda bir eksiklik olduğuna inanırsa düzeltilme yönününde raporunun mükerrer duruma düşmemesi için müracaat hakkı vardır.

gerekirse itiraz için il sağlık müdürlüğüne müracaata bulunabilirsin o zamanda işin uzayacak

kolay gelsin

vieuxpoesie

Başvurduktan sonramı gitmek doğruki başvuruncada rapor fotokopi istyolar

flora19 başvuru işlemleri bitsin de öyle gideyim diyorum işte. şimdi başvurudan önce gidersem işlem uzarsa başvuru yapamam falan Allah korusun. Allahın izni ile askerlik işlemlerini de halledeceğim başvurudan sonra. sahi arkadaşlar askerlik ile ilişiği olmamalıdır diyor atama olurken. yani muafiyet şart mı, yoksa okul dolayısı ile tecil de geçerli mi:)

Üst Alt