Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumda sadece "Ötv-Mtv İndirimi" yazılmış, Vergi Dairesi kabul eder mi?

ctarimli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Engelli raporumda sadece "Ötv-Mtv İndirimi" yazılmış, Vergi Dairesi kabul eder mi?

https://ibb.co/TcWhxKR

Arkadaşlar Sürücü olabilmek için gerekli raporumu daha önce almıştım ve ehliyetimi de almıştım. Şimdi de ÖTV indirimi ve özel donanımlı araç kullanır ibareli sağlık kurulu raporu için hastaneye başvurmuştum, Az önce e-devletten kontrol ettiğimde raporumu yüklediklerini gördüm fakat açıklama kısmına sadece "ENGEL ORAN TESPİTİ,ÖTV-MTV İNDİRİMİ" yazılmış bu şimdi olumlu mu, vergi dairesi kabul eder mi ? Anlayamadım çok

ctarimli vergi dairesini kimse anlamıyor zaten hiç belli olmaz. Normalde kabul etmesi gerek fakat etmeye de bilir teşhis kısmın ehliyet raporun ile aynı hastalıklar yer almalı vs.. bir ton şey çıkarıyorlar

birkan01 hastalıklar aynı da hastaneler de bilmiyor mu acaba bunu bizi uğraştırıyorlar böyle, "faydalanır" eklemek çok mu zor cümlenin sonuna. Ben şimdi bayiye mi gitmeliyim yoksa kendim vergi dairesine gidip ötv indiriminden faydalandığıma dair belge mi alacağım onay niteliğinde ?

ctarimli Vergi dairesine kendin gidip bizzat sormanı öneririm, forumda birkaç arkadaşa denk geldim bayi fazla uğraşmadan hemen arabayı size vermek istiyor sonra ötv borcu vs. çıkarsa bayiyi ilgilendirmiyor sizi ilgilendiriyor. ( Forumda bu şekilde bir çok arkadaş denk geldim.) Bu yüzden bayiye gitmeden önce vergi dairesinden teyit alıp öyle arabanı almanı tavsiye ederim.

Ortapedik engelliyseniz eğer engelli raporunun açıklama kısmında "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir " yazmayan raporlara vergi dairesi onay vermiyor siz vergi dairenize gidip gösterip sorun daha sağlıklı olur bana bu şekilde dediler tekrar yeni rapor almam gerekiyormuş... raporunuz yeniyse hemen itiraz felan edersiniz vergi dairesinden sorguladıktan sonra ve sizin roporunuzun açıklama kısmında da yazmıyor en alt bilgi kısmını okuyun ordada yazması gerekir gibi bilgi yazıyor

Üst Alt