Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumla KPSS'ye girebilir miyim?

Konular
31
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.Bugün %46 rapor aldım.Ekpss yi kaçırdım haliyle.Normal kpss ye girip engelli olarak katip atanabilir miyim?

Normal kpssde sağlıklı insanlarla yarışacaksınız sorularda 60 değil 120 soru olacak.Engelinize göre bazı şeyler istenebiliyor ama genelde koşullar aynı.Normal kpssden kazanmak engelli biri için daha avantajlı diye biliyorum emeklilik konusunda artılarınız oluyor.Ama dediğim gibi raporun bu sınavda bir artısı yok.

tabiki bu sınav katılım ve zorluk derecesi bakımından biraz daha zordur bu bakımdan dez avantaj ancak madem sınavı kaçırdın sende buna gir zaten ekpss ye girenlerde bu sınava giriyor

Ben kekemelikten ve anksiyeteden rapor aldim.Bazı bölümlerde mülakat var.Raporum olduğu için mülakata girmeyebilir miyim?

Girebilirsin ancak hiçbir faydası olmaz. Engellilerin ekpss den girmesi daha uygun ve avantajlı olur.

Tabikide girebilirsin arkadaşların dediği gibi kpss biraz daha zorlu bir sınav aday sayısı bakımından da öyle gerçi bizim ekpss de artık kpss yi aratmayacak seviyeye gelmek üzere ama yine de ekpss de şansın biraz daha yüksek olabilir özellikle önlisans ya da lisans mezunuysan bir tık daha önde olabilirsin.

kpss girersen engelli ayrıcalığı görmezsin ama memurluğa yerleşirsen raporunu işlettirip engelli ayrıcalıklarından yararlanırsın. ekpss ile aynı zorlukta kardeşim. ekpss nin artık eskisi gibi rahatlıkla atanma durumu kalmadı giren sayısı arttı ve hep zeki insanlar katılıyor ekpss ye sorularda normal kpss ile aynı veya biraz daha zor. yani çok çalışman lazım :) anladığım kadarı ile önlisans yada liseden girceksin başarılar :)

Mülakat tabiki olur. İkincisi katiplikte sağlık raporu istenmez kendin sağlık durumunun işi yapmaya yeterli olduğunu yazılı beyan edersin KPSS de raporun bir avantaji olmayacaktır sana

Üst Alt