Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu çalıştığım kuruma vermek bana bazı haklar kazandırır mı?

turkona

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Benim %50 Engelli Raporum var. Geçenlerde bir arkadaş Kurumuna bir dilekçe ver ve Raporu Özlüğüne işlettir dedi. Dilekçeyi de mesaj olarak şahsıma attı. Şöyle;
"Kurumunuzda ...... Sicil no ile Hizmetli kadrosunda çalışmaktayım. ....... İl Sağlık Kurulundan aldığım %....'luk Engelli Raporumun Emekli Sandığı ve E-Devlet Hitap da Engelli haklarından yararlanacağım şekilde Özlük haklarımın düzenlenmesi hususunda Gereğini Saygılarımla arz ederim."
Kuruma bu şekilde dilekçe verdiğimde ne değişecek bilmiyorum. Engelli Raporumu 2019 yılında almıştım. İşe girişte engelli durumunda değildim. Sen işe girişte engelli değildin engelli haklarından yararlanamazsın derler mi? Geriye dönük Gelir vergisi kesintilerini öderler mi? Maaşımda ve emekli olduğumda Maaşım da fark olur mu? Yani bana ne gibi katkısı olacağını ya da red mi edileceğini bilmediğim için siz değerli arkadaşlara sormak istedim. İçinizden bilen varsa cevaplarsa memnun olurum.
Saygılar

Üst Alt