Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu işyerine bildirmek zorunda mıyım?

Beste64

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben de vergi indirimi aldim.is degisikligi soz konusu.fakat işe kabul edilmeyenilecegimi dusunerek engelli raporumu söylemedim.Ama işe giriste sağlik raporu isteyecekler.Orda görünecek mi?Konuyla ilgili acil yardimlarinizi rica ederim.

Beste64

Engelli raporunu veya vergi indirim hakkınızı siz beyan etmediğiniz sürece işveren bu bilgileri göremez. İşe girmek için sizden istenen sağlık raporu engelli raporu değildir. İşi yapmaya mani ya da toplu çalışmaya mani bir rahatsızlığınızın olup olmadığına bakarlar...

@ oturanboga çok tesekkürler.Yani kronik rahatsizliklar rapora yazilmiyor doğru mu anladim

Beste64

İşi yapmaya mani bir durum yoksa yazılmaz. Sıradan bir işe başlama raporu... İşin kendine özel bazı sağlık şartları varsa o ayrı tabii

İşe girişte kullanacağın sağlık raporu adet yerini bulsun diye uygulanan bir şey. Kimse incelemez merak etme. Ama engelli raporun olduğunun bilgisini işverenden saklamak belki ileride sorun yaratabilir.

Beste64

Herhangi bir sorun yaratmaz merak etmeyin...Engelli olduğunuzu bildirmek zorunda değilsiniz bu sizin özel hayatınız...

Şahsi düşüncem Fiziksel bir engel ise belki iş veren bu durumu kullanmak isteyebilir (işkura engelli kadrosu göstermek)onun dışında iç hastalaık vsvs varsa zaten anlaşılmaz bir durum...

İlaç ya da muayene varsa iş verene bildirin basit bir dilekçe yazın...

sağlık raporuna gelince Bülent abinin dediği gibi adet yerini bulsun..

Üst Alt