Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu kaybettim. Ne yapabilirim?

Konular
25
Reaksiyonlar
1
Merhaba iyi günler diliyorum herkese. 2012 yılında aldığım süresiz engelli raporumu kaybettim. Elimde fotoğraf olarak var sadece. Bunun üstüne bir de soyadım değişti. Engelli kimlik kartını çıkarttım bir sorun olmadı. Ama resmî belge olarak elimde yok. Tekrar aynı hastaneye müracaat etsem yine heyete mi sokacaklar? Sistem nasıl işliyor bilginiz var mı? Aynı zamanda raporum e devlette de görünüyor.

Teşekkür ederim hastaneye müracaat edilirse yeniden heyete girmek lazım dediler de. Ondan emin olamadım

@Overlord,
Aynı şey benimde başıma gelmişti.aldığınız hastaneye gidin oradan veriyolar.hatta yedek olsun diye 3_4 tane fotokopisini çektirip ASLI GİBİDİR yaptırın.oda asıl rapor yerine geçiyor.Tabiki raporunuz süresiz olması lazım.Hastahane arşivinde oluyor eski raporlar e devletde olmuyor.

@Ktnktn,
Ben işletmek istedim.raporum eski e devletden önceydi.görünsün e devletdede dedim (bunu yapalı rahat bir 5 yıl önceydi)birşeyler yaptılar ama hala işli değil.eskiler olmuyor.ancak arşivden çıkartıp veriyolar elimize.

Malesef eski raporları işlemiyorlar. Rapor no ve rapor tarihi görülüyor sistemden.
Bende de aynı sorun vardı , il sağlık müdürlüğü raporu aldığım hastaneye gönderdi tekrardan heyete girmelisin yoksa sistemde görünmez raporun dedi.

Şuan yeni rapor çıkartıyorum bende , muayene oldum. 14 ünde heyete gireceğim.

Kaşe demek istemiştir. Hastanenin kaşesi ve başhekim imzası gerekiyor.

Artık ıslak imza yok elektronik imza var hastaneden de alsanız imza yok

eski raporu ilgili hastanenin sağlık kurulu arşivinden alabilirsiniz

yeni raporları
e imza var, edevlet ve e nabız dan alabilirsiniz

Eski raporunuzu hastaneden alabilirsiniz ama e devlete isletmiyorlar.

Size kalmış ya eski raporun kopyasını alabilirsiniz yada yeniden rapor çıkarabilirsinuz.

Çok saçma süresiz raporum var neden tekrar heyete gireyim ki, işlesinler işte edevlete illaki Bi aksilik çıkarmasalar olmaz

Malesef yapmıyorlar ,il sağlık müdürlüğüne dahi gittim.
Raporumun olduğu hastaneye sevk ettiler ,
%44 şu raporum. Muayene oldum , ortapedi doktoru %58 oran verdi. 14 ünde heyete gireceğim.
Ben sistemde görünmesini istediğim için yeniden girdim açıkçası, 14 ünde göreceğiz bakalım heyet ne dieyecek.

Ortopedi iyi vermiş ama sağlık kurulu her zaman oranları düşürüyor, keşke başka dallardan da oran alabilseydiniz

Eski raporlar da e devlete işlenmediği için emeklilikle ilgili durumu net göremiyoruz. Normalde rapor oranına göte 18 yıl çalışma şartım ama e devlette öyle görünmüyor.

@kuloglu ahmet,

Valla bende korka korka gittim açıkçası, ama tek hastalık ve doğuştan olması içimi biraz rahatlatıyor.
Çünkü 11 yıl önceki gibi değil rahatsızlığım yaşantımı ister istemez etkiliyor.
Hareket kısıtlılığı herşey var.
Bakalım 14 ünde girelim çıkalım göreceğiz.
Kaç günde sonuçlanır birde onu bekleyeceğim.

@cennetgülsevdi,

ben geçen ay sağlık kurul raporu çıkarttım %100 oranlı. edevlete düştü fakat engelli emekli şartlarına göre değerlendirmiyor sistem. normal 60 yaş - 7000 gün üzerinden hesaplıyor. değişmiyor herhalde. bilginize.

Peki çıkarttığın rapor kaç gün sonra e devlet sistemine düştü acaba?

@Hopee3466, hastaneye göre değişir mi bilmiyorum. biz heyetten çıktıktan sonra 48 saat içerisinde edevlette görebilirsiniz demişlerdi. tam 48 sonra giriş yaparak alttaki sorgulama ekranından raporuma ulaştım.

➡️e-imzalı erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu sorgulama

Teşekkür ederim, bilgi için:)

İnşallah heyet güzel geçer, kafam rahat eder.

• Beğen
Reaksiyonlar: m32t
Üst Alt