Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu nasıl iptal ettirebilirim?

Akkurt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkeze merhaba
Arkadaşlar şimdi benim %50 engelli raporum var 20 yaşımdyım
Rporu aldığımda kulaklarım ve gözlerim için verilmiş bir rapordu
Ama şimdi kulaklarım tamamen duyuyor
Gözlerdede gelişme var bir kaza geçirmiştim ama şükür geçti
Şimdi benim bu raporu nasıl iptal ettirmem gerekiyor
%40 altına mı düşürmem gerekiyor bu rapordan tamamen kurtulmam için
%40 ın altına düşünce biyerde karşıma çıkarmı evlenicem ben ve kimsenin bilmesini istemiyoru.
BİLENLER CEVAPLARSA ÇOK MUTLU OLURUM TEŞEKKÜR EDERİM.

Akkurt mrb
geçmiş olsun
Siz söylemezseniz kimse bilemez
engelli raporunuzunOlduğunu
iptal etmek istiyorsanız il sağlık merkezi giderek
Durumunuzu belirtmenizlazım onlar sizi hastaneye sevk edecekler buradan %40 altında bir oran çıkarsa
Raporunuz iptal edilir.

Bir yerde karşınıza çıkmaz engellilik durumu tam tersine haklarınızı kaybedersiniz. Heyet için tekrar girdiğinizde düzelen hastalıklarınıza göre rapor oranınız düşer zaten.

Akkurt rapordan hiçbir şekilde fayda sağladınız mı? Raporu kullanmayacaksanız kaldırın bir dolaba dursun. Ne gibi endişeleriniz var örneklerseniz belki daha yardımcı olabiliriz. Diğer yandan umut2135 ve Aykuttb nin dediği gibi tekrar heyete girmeniz durumunda rapor oranınız düşecektir.

hcm
Endişelerim sadece karşıma çıkmaması biyerde kullanmadım sadece ösym nin engelliler için bir kpss kurası vardı ona kayıt oldum o da çıkmadı zaten sadece o başka biyerde kullanmadım yani sıkıntı olmazmı diyorsunuz

Akkurt Sıkıntı yaratacak bir rapor değil engelli raporu. Engelli raporunu vermediğin, göstermediğin sürece kimse bilmez. Sadece doktorların ekranına bu bilgi düşer mi emin olamadım. Muayenede falan karşına çıkar belki.

birgün iş bulamadığında görürüm seni :D

Kardeşim kaldır bi kenara dursun yarın bi gün sıkışırsın işine yarar benim bi gözüm görmüyor ve %20 rapor veriyorlar askerden muafım bi işyerine gidiyorum adam sen sağlam değilsin nasıl 40-50 bin tl ilk makinayı emanet edeyim diyor git özürlü raporu getir temizliğe alayım diyor hastane %20 veriyo yani demem o ne sağlamım ne özülürlü 2 arada kaldım bir iş yerinin temizliğine dahi almıyorlar işsizim çok sıkıntılar çekiyorum var sen hesap et

Merhaba yüzde 66 engelli raporum var saglamlarin çalıştığı işte calisiyorum ve raporu SGK işyerine göndermiş şimdi bu işte engelli çalışamaz diye işten cikaracaklar yaş 50 dahada iş bulamam bu arada sağlığında kavuştum raporu iptal edebilirim edebilirsem nasıl

Sağlığına kavuşmana sevindim abim fakat sormamda sakınca yoksa sorun neydi, yani tamamen kalktığına emin misin? Raporu kaldırmak için tek yapman gereken heyete başvurmak.

Merhaba % 80 psikoz % 50 işitmeden engelli raporum var. Bu şartlar altında ÖTV indirimli araç alabilir miyim? Alırsam bu aracı ben kullanabilir miyim?

Vasi atanırsa B sınıfı ehliyetim iptal olur mu? Başkasının adına olan aracı kullanabilir miyim?
Bilen var mı. Cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleme:
kafkasyali

İŞKUR üzerinden işinize göre yerlere başvuru yapın , iptal ettirmeyin ya da yenilemeyin . emeklilik yaşınızda gelmiştir direk emeklilik başvurusu yapın bence sonra da emekli olarak başka yer ararsınız ama elinizde emekli maaşınız da olur. durumlarınızı bilemem ama iyi düşünün mantıklı karar verin aceleye getirmeyin.

Met0101

Arkadasim dedigin degerler %90 raporun oldur buda arac alirsin tertibata gerek yok sen kullanabikirsin ehliyetini degistirmeye gerekte yok vasi atanmada kalkti 90 uzerinde uc kusak meseleside yok ister senin adina ister baskasi adina olsun kullanirsin ama kendi adina alman daha iyi 90 alti olursa o zaman senin kullanman sart 80 ve 50 oran diyorsun bu sekilde olursa 90 cikar puanin hicbir sekilde sorun olmaz

İşe girdiğimizde rapor mu iptal oluyor yoksa maaş mı? Mesleğim yok ilköğretim mezunuyum işkura başvurmak istiyorum ama beni kamuya vermezler özel sektöre verirler değil mi? Sürekli raporum var işten herhangi bir sebepten çıkarırlarsa eğer tekrar maaş bağlarlar mı?

dostum engelli raporunun sana zararı değil faydası olur bence acele etme iptal ettirme derdine düşme yani...

İptal ettirmek istemiyorum zaten de işkura başvurup engelli kadrosundan iş bulabilirsem eğer hem kendime hem aileme biraz destek olabilirim diye düşündüm. İptal mi oluyor işkura başvurup işe girersem?

Üst Alt