Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu yenilediğimde vergi indirim hakkım etkilenir mi?

kalua33

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
17
S.a. Arkadaşlar bugun 2 yıllık engelli raporumu yenilemek için heyete girdim bana doktor vergi indirimi için mi istiyrsun diye sordu bende raporumun süresi doldu yenilemek için başvurdum dedim şimdi beni sürekli vergi indirim raporum var 20.10.2008 de aldım şimdi bu doktor hanım beni anlamayıp bu yeni rapora vergi indirimi raporu yazabilirmi bana bugun vereceği raporu rica ettim 2 yıl değil de 5 yıllık verdi ama sıkıntım vergi indirimi olarak verirse sürekli vergi indirim raporum iptal olur mu yada sürekli raporum varken bana 5 yıllık vergi indirimi raporu verebilir mi primim doldu tam 3 yıl sonra nasipse emekli olucam ona göre hemen itiraz edicem hastaneye 5 dakıka sonra geri döndüm durumu güvenliğe izah ettim doktara soyledi doktor biraz beklesin dedi sonra güvenlık geldi beklmesine gerek yok doktor sıkıntı olmaz diye söyledi acil yardımcı olursanız yarın hemen hastaneye geri gideyim iyi akşamlar

Surekli raporunuz var ise neden yeniletiyorsunuz ? Tarihi eski oldugu icin mi ? Bir de, surekli raporunuzu vergi dairesine gondererek vergi indiriminizi onaylatmis miydiniz ? Evet ise vergi dairesinden gelen rappr surekli mi ?

Vergi indirim raporum surekli engelli raporum surekli verilmedi 2 yillik verilmisti bir hastane orani 37 ye dusurdu bende hakem heyete girdim bana eski engelli raporumun aynısı verdiler ama 2 yillik verdiler vergi indirm raporum ayri o surekli rapor bugunde 2 yillik engelli raporum yenilmek icin heyete girdim 5 yillik yazdi ama engelli degulde vergi indirimi olarak yaparsa surekli raporum gode mi oyle bir rapor verebilirmi

Vergi indirmim onayli 2008 den beri vergi indirminden faydalaniyorum

Vergi indiriminde süre kısıtlaması yoksa 1 kez alınır.
Yeni rapor alınca tekrar vergi indirimine başvuru yapmayacaksınız.

Sürekli raporumda süre kısıtlması yok ama şimdiki rapor vergi indirimi diye çıkmaz mı ben bu raporu engelli işçi olarak çalışmaya devam etmek için yeniden otobuse binmek için çıkartıyorum iş yerimden bu raporu bekliyorlar inşaallah doktor vergi indirimi diye sisteme girmemiştir konuyu bimere yazdım ama cevap gelene kadar zaten rapor çıkar yada hastane senin zaten sürekli vergi indirim raporun var deyip bu raporu yok sayar mı bu konuda sağlık kuruluna gitsem raporu kontrol ederler mi yada sağlık bakanlığını arasam ordan sistemden görebiriler mi

kalua33

Sürekli vergi indirim hakkı elde edilmişse, sonradan çıkan rapor buna etki etmez. Zaten hastane raporu size vercek, başka kuruma göndermeyecek

Ancak, sürekli vergi indirimine rağmen daha sonra düşük oranlı rapor alınmışsa, sgk kontrol muayenesine çağırabilir. Maalesef bu risk artık hep var.

Rapor çıktı durum bildirir raporu olarak çıktı arkasında ki istihdam kısmı boş tik atilmamiş acaba iş yeri sıkıntı çıkarır mı önceki raporun aynısı sadece o tık yok

Üst Alt