Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumun oranları yanlış toplanmış! Ne yapmalıyım?

Gogetaxx

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Slm. Arkadaslar bugun saglık kurulu raporumu aldım. Engele daır klınık bulgular kısmında göz hastalıkları için yüzde 15 oran verilmiş, fizik tedavide ise sol el+sağ el iş kazasına bağlı parmak amputasyonu+kontraktür sağ el orta parmak dif eklem ampute %5 işaret parmak dif%8+ işaret pif kontraktür %5 yüzük dif eklem %5+ yüzük parmak pif eklem %7 yazıyor. Bu oranları topladığım zaman fizik tedavi bölümü %30 yapıyor. Ancak bana yazılan oran fizik tedavi için %27. Toplama işlemi yapılırken bir hata yapıldığını düşünüyorum. Bu yanlışlığı nasıl çözebilirim?

Gogetaxx mrb
geçmiş olsun
Aynı branşta verilen ayrı ayrı oranlar kendi arasında
Balthazard hesabı uygulanır fizik tedavi doğru oran vermiş
%27 +%15 toplamda %38 eder malesef hesaplamada bir yanlışlık yok.

Umut bey.Gördüğüm kadarıyla bu işlerde cok bilgilisiniz.Raporumda şöyle bir sıkıntı var.Parmaklardan sonuncusu yanlıs yazılmış.benim sol elimdeki serce parmagım kopuk degil.Sol elimdeki orta parmagım en dipten kopup yerine dikildi ve el parmagım katlanmıyor.Rapora itiraz etsem özür oranım ne kadar olu acaba

Aynı şey bana da oldu.
Ama ben açıkçası süreci uzatmamak için itiraz etmedim.
Allah'a şükür sonuç olumlu sonuçlandı. Pazartesi günü emekli oldum.
Benim oranlar aşağıda soldaki gibiydi. Kırmızı ile sağ üstte işaretlediğim gibi rapora %53 oran yazıldı.
Ancak aynı oranları hesaplama motoru ile kendim hesapladığımda sağ alttaki gibi bir sonuç çıkıyordu.
Buna göre 4,5 puanlık bir kaybım vardı. Ama dediğim gibi itiraz etmedim.

WXdpGm.jpg

Arkadaşlar acil yardım

slm arkadaslar.bu 1 sene önce aldıgım rapor.
dV1cI2.jpg

bugun tekrar heyete yeni bir hastalık (tansiyon şeker) ekletmek için girdim.Bana söylenen yeni bir hastalık ekletmek istiyorsanız daha once girdiğiniz bıranşlara tekrar girmeniz gerekiyor dediler.Fakan benim diğer özür oranlarımın yanında süresiz yazıyor dedim.Kanun değişti girmek zorundasınız dediler.Tamam dedim.son durum aşagıdaki raporda

SBzbNO.jpg
[/url][/IMG]

göz doktoru 15 olan oranımı 5 e düşürdü.Fizik tedavi 28 olan oranımı 15 e düşürdü.Dailiye doktoru ise sadece tansiyondan oran verdi.Sekerden herhangi bir oran vermedi.Eski sahip olduğum hastalıklarda herhangi bir değişiklik olmadı.Tabiki bu durum bana normal gelmedi.bu konuda siz ne düşünüyorsunuz.sizce il saglık müdürlüğüne itiraz etmelimiyim

Üst Alt