Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumun süresi 1 temmuz'da bitiyor. Yeni rapor çıkartmam gerek..?

Gs3434

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Benim engelli raporum 1 yıllık verildi ama hastalıgım cocuklugumdan beri var sürekli ilaç alıyorum ama neden 1 yıl süreli verildi anlamış degilim ekpss den 85 puan aldm sıralamam 200lerde tercihlerden önce raporumun süresi bitiyor yenisini cıkartmak için süresini bitmesine beklemeye gerek varmı tamda ramazan bayramı üstünd geliyor daha sonra tercihler başlıyor acaba süresi dolmadan yenisi cıkartabilirmiyim yardımcı olun lütfen

Süreli rapor sorunu

Arkadaşlar benim bir yıl süreli raporum var. Ekpss'ye girdim ve tercih döneminde raporun süresi dolacak. Ancak ben raporu geçirdiğim bi rahatsızlık sebebiyle aldım. yani hastalığım remisyonda. Raporu yenilerken sorun çıkar mı? ya da süresi bitmeden rapor yenilenebilir mi?

Tuna kardeşim aynı sorun ikimizinde seninde yazını okudum bize bu konuda yardmcı olcak biri yokmu yav bide snn raporun ne zaman bitiyor?

süresi biten raporunuzu yeniletmeniz lazım , atandıktan sonrada yeniletmeniz gerekiyor , adaylık kalktıktan sonra yeniletmezseniz özürlü kadrosu haklarından mahrum kalırsınız , bazı kurumlar süresi bitince yeni rapor istiyor bazıları istemiyor

Yanlış anlamayın arkadaşlar ama şuan ekpss den memur olup raporunun süresi bitmiş bir çok kişi gördüm hepside iyileşmiş ve sağlıklı insanlar, gerçekten engelli olan arkadaşların önünü kapatmışlar, ben hep dedim hala diyorum raporu sürekli olmayan adayların ayrı bir kontenjan açılması bizim gibi sürekli engeli olanlar ayrı bir kontenjan açılmalı bize ameliyat, cihaz, ilaç vs hiç bir şekilde engelimiz değiştirelimeyor, adı üstünde bizim engelimiz süreklidir, süreli engeli olanlar umarım bi an önce sağlığına kavuşur bu sistem çok yanlış bir sistem biz iyileşemiyoruz ama süreli raporu olan arkadaşların iyileşme şansı çok yüksek bu bana göre biraz adaletsizlik..

Sorunuza gelirsek bildiğim kadarıyla süreli tarihi beklemeye gerek yok gerçi şimdi gidip heyet için rapor alsanız temmuza randevu verirler bi an önce hastahaneye gitmenizi öneririm..

nuri3558

Tedavisi zamana bağlı olan hastalıklarda haklı olabilirsin ama genele yayarsan art niyetli olduğunu düşünürüm. Bende kalıtsal hastalık var ve bunun oranı değişmez aksine olumsuzluğu sebebi ile meydana gelmiş diğer hastalıklar oluştu. Onuda açıklayayım isterseniz pıhtıdan dolayı beyne giden damar tıkandı Allaha çok şükür beyin hasarı oluşmadı ve raporumdan o hastalığı çıkarttık. Bazen at gözlüğüyle bakmamak gerekir diye düşünüyorum.

knn90 bende rapor yenilemede sorun çıkartmışlardı oda şöyle süre bitmeden başvuramazsınız vede süre bitiminde 3,5 ay gibi bir süre verdiler heyet için

Art niyetli değilim sadece sistem yanlış, herkes aynıdır demiyorum tedavi süreci iyi gidip engelli memuru olduktan sonra raporun sürekli yenilenmesi gerekiyor derim yada süreli engeli olanlar ayrı bir kontenjana tabi tutulmalı sonuçta sürekli engelli ile süreli engeli olan arasında dağlar kadar fark var, bu haksızlık giderilmeli mesela siz atandınız memur oldunuz 2 yıl sonra gidip rapor aldınız oran %40 altında çıktı ne olucak peki? amirine müdürüne gidip ben engelli statüsünde değil dermisin? devlete başvurup oranım düştü der misin? kimse demez ve bu haksızlık, sürekli engeli olan biz 5 yıl 10 yıl sonrada rapor alsak %40 veya üstü olucaktır..
Sistem çok yanlış ve çok haksızlık oluyor benlik bir sıkıntı yok önlisanstan 80,66 aldım 599 sıradayım inşAllah ilk atamada atanıcam ama sürekli engeli olup ders çalışamayan arkadaşlar var ve onlar düşük puan aldılar ama süreli olanlar ilaç vs gibi kullanarak daha iyi gidiyorlar belki de, bilemeyiz ama sonuçta heyet bana sürekli sana süreli verdiyse demek ki sen iyileşirsin ama ben iyileşemem..
Konu bu değil ama bu konuda bişeyler yazmak istedim..

Anlayamadığın konu hastalık sebebiyle durumları dahada ağırlaşanlar mevcut , sürekli raporu olan kişilerden daha çok hastaneye gidenler var. örneğin işitme kaybı olan biri bir kere rapor alır ötesi yok.

Sense hâla "[FONT=sans-serif]bilemeyiz ama sonuçta heyet bana sürekli sana süreli verdiyse demek ki sen iyileşirsin ama ben iyileşemem" der durursun.

Şunuda söyleyim sınava girmek için rapor alanlar mevcut zihinsel olmayıp zihinselden girenler mevcut herkes kendi çıkarları peşinde koşturup duruyor. Kim ölmüş kim kala kimsenin umrunda değil.

İnşallah istediğin bölüme yerleşirsin. Ben tırtladım bu sene :D[/FONT]

nuri3558

kardesım bnm hastalıgım zzaten sürekli. kırık kol bacak degıl bu 2 gün sonra tamamen iyileşsin. ama neden süreli rapor verdiklerini anlamadım. doktoruma sordum ilaç kullanıyorsun sürekli takip altında olman gerektiği için başhekim süreli veriyor demişti. suan ben raporumu yeniletsem zaten %40 üzerinde gelir. hastalıgımda hiçbir değişiklik yok. ayrıca raporum %70 böyle bir orana bile süreli veriyorlar

ayrıca bir zahmet konuyu saptırmayın benim burda sordugum soru. raporumun bitmeden tekrar yenisi için başvurabilirmiyim.

ayrıca bir zahmet konuyu saptırmayın benim burda sordugum soru. raporumun bitmeden tekrar yenisi için başvurabilirmiyim.

Kardeşim ben genel konuşmuyorum şahıs göstermiyorum Allah yukarıda kimse kimsenin hakkını yemesin sadece fikrimi söylüyorum, dediğim gibi şimdi engel oranı %45 diyelim raporun süreli ve sen atandın 2 yıl sonra %30 a düştü engel oranın gidip amirine müdürüne söyler misin? söylemezsin memur olmuşsun banane der geçersin, bu karakter meselesi ve Türkiye de herkes kendini düşündüğü için kimse oranı düşüpte söylemez, ben süreli olupta iyileşicek demiyorum iyileşicek olanlarda var olmayanlarda var o yüzden süreli raporu olanlar sıkı bir denetleme yapılmalı..
Ayrıca Facebook dahil bir çok yerde süreli engeli olanların ekpss iptal olsun diye bimer'e cimer'e Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına şikayet ettiklerini görüyorum dikkatli olunuz ve bian önce raporunuzu sürekli yaptırınız..Çoğu kişi de benim düşündüğümü düşünüyor kimseyi kırmak incitmek istemem ama sürekli engeli olan biri için bu kabul edilemez Allah sonumuzu hayır etsin kimseyi kötüleme gibi bir amacım yok lakin sürekli yapın raporunuzu bu konuda çok şikayet var bilmiş olun..

benimde raporum süreli ve sekiz yıldır yeniletiyorum kanun bunu söylüyor , asıl sorun bence süreli raporlar degil sahte raporlar ve sundan eminimki sınava girenlerin en az %10-15i sahte raporla giriyor ve bu sahte rapor olayı her sınavda artacak bence en büyük sorun bu

Kardeşim memur olduktan snra yüzdesi düşenler engelli kadrosundan cıkartılıyormuş normal memurluktan devam ediyorlarmış ancak memurluktan cıkarılmıyormuş. Bu yüzden engel düşme durumu varsa zaten engelinin hakkını yemiyor gasp etmiş olmuyor o kadroyu. Daha cok boş engelli kadrosu olmuş oluyor. Süreli olupta senelerce yenileyenlet var Ayrıca bak arkdas 8 yıldır yenilettiğini söylemiş.

haklısınız ama ben zaten raporu alırken de tedavim bitmişti. Hastalığım remisyonda. ölene kadar da öyle kalacak. bana süreli rapor verilmesi zaten saçmalık. benim aynı hastalığı yaşamış insanların süresiz raporu var

nuri3558
söylediğiniz durumda çok haklısınız ama benim engelimin değişmesi mümkün değil zatne.raporu alırken de mümkün değil. belki artar ama azalma olasılığı yok. buna rağmen süreli rapor vermeleri beni de mağdur ediyor.

knn90
raporum ağustosta bitiyor

Benim de raporumun süresi bitti şimdi atanırsam her kurum illa raporu istiyor mu yoksa yeniletecekmiyim yenileyince ya ayni oranı alamazsam bu durumda ne oluyor

Rapor süresi bitmeden yenilenmiyor bildiğim kadarıyla

Asıl sorun ayni oranın alınıp alınamaması benim için çünkü ayni doktor olmayabilir her doktor ayni oranı vermeyebilir bu durumla karşılaşırsak tam da atama dönemlerinde nasıl kolaylık sağlıcaz ne yapmamız gerekir bu durumla karşılaşan varsa yardımcı olabilir mi eğerki atanırda kurum tekrar rapor ister veya süresi bitmiş raporu yenilememizi isterse ve oranı alamazsak atamamız gerçekleşmiyor mu? Konu hakkında detaylı Bilgisi olan yardımcı olsun 🙏

Benim raporum 30unda bitiyor ekpssden 80 aldım önlisans
Atama olmazsa sınav iptalmi olur yerleşebilir miyim sıkıntı ne olur

Engel oranı alırken yaptığım hata

Şekerden 20 oran tansiyon dan 20 oran var fakat kulak testinde bir ay önce yaptırdığımda 26 oran vardı ama muayene sırasında heyecan ve stresten 4 oran görünüyor ne yapmam gerekiyor teşekkürler sağlık kuruluna daha girmedim sol 17 db sağ kulak 25 db 155 e 110 kuruldan onay çıkmasa itiraz hakkım varmı

Üst Alt