Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuna başvurmadan önce psikoloğa gitmeli miyim?

denizsau

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Tek gözüm doğuştan görmüyor yani monokülerim, evden çıkamayacak derecede Obsesif Kompülsif Bozukluk rahatsızlığım var, bir de belimde ve boynumda fıtık var
Engelli raporu için başvurdum, psikologdan oran alınca rapor genellikle süreli verildiği için fıtıklarımdan %40'a tamamlayabilirim düşüncesiyle psikoloğa OKB durumundan bahsetmedim, fıtıklarımdan ameliyat olmadığım için oran verilmedi ve tek gözden %32 aldım.
Daha sonra itiraz ettim gözden %32, psikologdan da %8 aldım fakat heyet doktorları %32 olmasına karar verdi.
Psikoloji doktoru daha önce psikoloğa gidip gitmediğimi ve bununla ilgili bir belgem olup olmadığını sordu, daha önce hiç gitmediğim için yok dedim, tedavi olmam gerektiğini söyledi.

Şubat ayında yeniden engelli raporu için başvuru yapacağım, şu anda psikoloğa gidip alacağım hastalıkla ilgili bir belge rapor alırkenki psikoloğun vereceği oranı etkiler mi?
Bir de özel hastaneden ya da psikoloji merkezinden alınan belge de geçerli olur mu yoksa devlet hastanesindeki psikoloğa mı gitmeliyim?

Üst Alt