Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuna itiraz için dilekçe mi yazıyoruz? Prosedür nasıldır?

Forumda biraz dolaştım. Bazılarından ücret istemişler, bazıları ücretsiz demiş. Bugün gittiğimde il sağlık müdürlüğüne benden 1400 TL civari ücret istediler. Doktorun hatası yüzünden düşük oran alıyorum ve neden ücret ödüyorum çok saçma

İl veya ilçe sağlık müdürlükleri almıyor benden engelli raporu itiraz dilekçem için almadılar hatta ücret bahsi bile geçmedi. Gidip danışmaya itiraz da bulunmak istediğinizi söylüyorsunuz onlar yardımcı oluyorlar ve sizi eğer şartlarınız uygunsa aldığınız son engelli raporununuzun üzerinden 1 ay geçmediyse en yakın eğitim araştırma, şehir veya üniversite hastanesine sevk ediyorlar. Sevk edildiğiniz hastane bilgileri 15 gün içinde cep telefonunuza SMS olarak geliyor. Sizin dilekçe yazmanıza gerek yok herşeyi danışmada hallediyorlar.

Bu arada mevcut raporunuzda engel oranınız örneğin 35 puan ise ve siz buna itiraz ediyorsanız ve itirazınız sonucunda aldığınız oran (puan) 35 ten daha düşük olursa o oran için ikinci bir itiraz hakkınız olmayacak otomatikman kabul etmiş sayılacaksınız. Ancak 6 ay sonra yeniden engelli raporuna başvurabilirsiniz.

@kulkedisix1

Son düzenleme:
Üst Alt