Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuna itiraz süreci nasıldır?

Bartony

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba yaklaşık iki hafta önce engelli kimlik kartı için Ankara da bir devlet hastanesinin sağlık kuruluna başvurdum.Psikiyatri,Endokrin ve Göz olmak üzere üç poliklinik gezdim.
Sonuç olarak alakasız tanılarla yüzde 5 rapor verdiler.
Bu rapor bir işime yaramayacağı için itiraz edeceğim.
Bu itiraz süreci nasıl oluyor ? Ne yapmalı ne Yapmamalı ?

itiraz ederken eğer hastalıklarından ötürü kullandığın ilaç ve daha önce aldığın bir rapor(engelli yüzdesi belirtmeyen) varsa onları da dosyana koy en geç 1 ay içinde cevap gelir

Hevesini kırmak istemem ama cıkan sonuç %5 ise senin hakem hastanenin %40 üzeri alıcagını hiç sanmıyorum bu kadar fark olmaz. Süre bakımından bi kısıtlama yok ne zaman itiraz edersen et.İl saglık müdürlüğüne gidiyorsun itiraz edıyorsun senı bi hakem hastaneye sevk edıyo o hastanede heyete gırıyosun sonucun il saglık mud gelmesini beklıyorsun (yaklaşık 2 hafta) gelınce tekrar gidiyorsun sonucu alıyorsun bi fark varsa 3. hakem hastaneye sevk edıyo ondada heyete girip sonucun il saglık müdürlüğüne gelmesini beklıyorsun (yaklaşık 1 hafta)

Raporda yanlışlık olmuşsa peki ne olacak ? Mesela Tanılar alakasız ? absentm

Yeni bir konu açmaktansa buraya yazmak daha doğru gibi.3 yıldır Antidepresan ve Bir ayda antipsikotik kullandım.(Antipsikotiği yan etkilerden dolayı kendim bıraktım.Doktorumla görüşerek tabi.) Psikolojik teste de 2 sefer girdim. Anksiyete Bozukluğu ve Psikoz olduğum söylendi.Ama raporda kullandığım ilaçlar sistemde gözükmediği ve ilaç raporumda bittiği için ilaçla düzelebilen depresyon dendi. Dejenaratif Yüksek Miyopi ,Göz tansiyonu ,göz kuruluğu var.Raporda Bilateral Yüksek Miyopi ,Astigmat ve Sol ambiliyopi tanısı denmiş.Görme alanı testi de yapılmadı.Askerden de muaf durumdayım.Normal ehliyet alamadığım için H sınıfı ehliyet almayı düşünüyordum ama Doktorum gözden dolayı H sınıf ehliyet olmaz dedi.Tüm bunlara rağmen rapora göre yüzde 5 engelliyim.Komedi gibi.

verdiğin bilgileri sakatlık cetveli tablosundan karşılaştır:Sonucun %5 mi %40 mı kendin öğrenebilirsiniz. Burada doktor olmadığımıza göre öğrendiğin her hastalık ve sakatlık derecesini kendiniz belirleyebilirsiniz.

Özel poliklinikten de doktorunda da net öğrenebilirsniz mesela... ki itirazınızda haklılık payı olsun...

Kardeş psikiyatriden % alabilmen için 6 ay ve üzeri tedavi görmen lazım. Eğer tedavi gördüysen epikriz raporu iste hastaneden ve heyete giriceğin hastaneye götür.Anksiyeteden bildiğim kadarıyla tedaviyle kısmen düzelene %25 veriliyo.Miyop için söylediklerini bilmıyorum ama gözlük ile duzelıyosa vermiyolar astigmata vermezler düzeliyo göz kuruluguna vermezler düzeliyo sol ambiliyopiyi bilmıyorum. Hakkında hayırlısı olsun

Epikriz raporu durum belirtir raporu mu ?

Hangi tedavileri gördüğüne kullandıgına ne kadar kullandıgına hastalıgının tanısına dair bir rapor hastaneye dilekçe yaz 2 3 güne veriyolar

Pazartesi o zaman muayene olduğum hastaneleri dolaşayım.Sonrada itiraz edeyim Teşekkür ederim Sayın Absentm

Bartony

Ben de ayni konudan dolayi itiraz ettim lakin benim cok fazla hastaligim oldugundan dolayi Balzar formülü uygulandi %40 olan roparu %35surekli verdiler inat ettim alacam .Gataya gittim dilekce verdim iki hafta sonra Atatürk egitim ve arastirma hastanesine gittim sac teline varana dek inceliyorlar ancak doktorlari cok iyi allah razi OLSUN hepsinden sonucu bekliyorum suan isallah muvakkat la alirim raporu mu

Merhaba,

Alınan sağlık kurulu raporunun engel yüzdesine değil de süreli verilmesine itiraz edebiliyormuyuz? İtiraz edebiliyor isek usul bakımından yanlış verildi ise hakem hastane evraklarımı kontrol ederek karar veriyor yoksa tekrar tüm tetkikleri yaparak mı?

Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler

Rapora oran için de, ağır özürlü ibaresi için de, süre kısıtlaması için de itiraz mümkündür.
İl sağlık müdürlüğü her halükarda farklı bir hastaneye sevk eder, evraklar üzerinden sonuçlandırmaz.

Selam arkadaslar

bir kez englli raporuna basvuru yaptim dahiliye göz kardioloji bir organ eksiligi icin genel cerraha gorundum bende kalp seker yuksek tansiyon var ve 3 amaliyat gecirdim.bunlara ragmen bana %40 puan verildi ve balzart formuluyle %35surekli ye cevirdiler

itiraz ettim Ataturk egitim arastrma hastanesine gittim.itiraz hakkimi kullandim.bu kez hastaliklarim ilerledi belimde sinir uzerinde 3 tane büyümüş fidik sol bacakta fidik ve kalin bir tabaka kirec ve kas yrtlmasi görüldü ve sol bacak aksiyor.

Bunlara ragmen %35 ayni puani vermeleri normal mi

ben cok uzuldum eyer ben saglam isem neden bu kadar hastaligim var aldigim puan tablosunu da yazayim arkadslar.. bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

kadin dogum.prot:59
Genel cerrah:1007
Goz:1490.
Endokrin:6069
Nöroloji. :1172
Pisikyatr:U99
Ortopedi: 1151.

Üst Alt