Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuna nasıl başvuru yapılıyor?

wqxwqx2009

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
arkadaşlar merhaba ; engelli raporuna başvurmak istiyorum ama nasıl yol izleyeceğimi bilmiyorum. Engelli raporuna ; vergi indirimi , engelli kimlik kartı , erken emeklilik ve sosyal haklar için başvurmak istiyorum. Bazı sitelerde il sağlık müdürlüğü , vergi dairesi ve çalıştığımız kurum aracılığıyla hastaneye sevkle engelli raporu çıkartıldığını okudum. Yani bizim bizzat hastaneye kendimiz randevu alıp o şekilde engelli raporu almakla kurum tarafından sevk edilerek engelli raporu almak arasında ne gibi fark var yardımcı olabilir misiniz ?

Erken emeklilikten kastınız malülen emeklilik sanınırım?Eğer öyle ise,ssk sizi sevk etmesi lazım diye biliyorum,
Diğer haklar için bir şeye gerek yok,randevu alıp direkt sağlık kuruluna gidebilirsiniz,

Emin olmak için bulunduğun il sağlık müdürlüğüne veya SSK ya gidip bilgi alabilirsin,yada telefonla arayıp sorabilirsin.
Bu çok zor olmasa gerek...

Tekrarlayalım, Engelli haklarından faydalanmak için başka bir şeye gerek yok, direkt sağlık kuruluna baş vuru yapabilirsin,ön formu doldurup ne için almak istediğinizi yazıp heyete girebilirsiniz...
wqxwqx2009

4a SSK dan Emeklilik için önce sigortalı olarak bir işte çalışıyor olmak gerekiyor. Vergi dairesine başvurup, Vergi indirimi için engellilik durumuna ilişkin rapor almak istediğini dilekçeyle bildiriyorsun. Hastaneye sevk edip raporun alınıyor, % 40 üzeri ise bu rapor Ankara dan onaylanırsa Vergi indirimi hakkı kazanıyorsun. Ondan sonra sgk ya başvurup emeklilik talep ediyorsun. Ben böyle biliyorum ama Vergi dairesinden sorup teyit etmeni öneririm

wqxwqx2009 bireysel olarak hastaneden rapor alırsan emeklilik için tek avantajı rahatsızlığını belgelemiş olursun . Emeklilik için kurumlar arası yazışma ve kurumlar seni hastaneye sevk ederlerse geçerli olur .

Kurumlar arası sevk edilmeden alınan rapor engelli olarak işe başvuruda , engelli indirimleri ve engelli kimliği almaktan başka işe yaramaz maalesef .

vergi dairesinin hastaneye sevki olmadan hastaneye kendim randevu alıpta engelli raporunu aldığımda rapor vergi indirimi için geçerli olmuyor mu ? Ama raporu ne için istiyorsunuz dediklerinde zaten raporun üstüne vergi indirimi ifadesini ekliyoruz ? Mantıkken geçerli olması lazım.

wqxwqx2009

yeni aldım raporu üstünde ( ortopedik olaylara girmedim oranım var ama henüz o kadar ilerlemedi) 2022 den faydalanır yazıyor.aldım raporu vergi dairesine netten başvurdum aynı gün evrakları gidip elden teslim ettim aynı hafta vergi indiirmi onaylandı işyerine gitti. bu raporla engelli işçi de olabilirisniz.ama üstüne şu alanlarda çalışamaz diye yazdırın heyet memurları atlıyor o detayı. bu rapor heryerde geçiyor bu şekilde. ( ortopedik kısımları bilmiyprum bunun dışında) siz hangi detayı istiyorsunuz? bu arad ben mhrs den sağlık kurulu randevusunu kendi aldım.memur ötv ifadesi yazılırsa para alırız ki zaten gerek yo demişti ben inat ettim verdim boşa verdim zaten ötv de yazmadılar üstüne ayrı olarak ...bayiye sordum 2022 ifadesi geçerli demişlerdi çünkü

İnternetten " engelli vergi indirimi talep dilekçesi" yazınca vergi dairesine hitaben yazılacak dilekçe örneği bulursunuz. Ekine çalıştığınız işyerinden aldığınız çalışma belgesini ve Sgk tescil kaydını koyup vergi dairesine veriyorsunuz. Onlar size bir yazı verip hastaneye sevk ediyorlar. Ben böyle başvurdum. Umarım bu bilgi işinize yarar

wqxwqx2009

1 cep telefonuna mrhs uygulamasinı indir ve mrhs uygulamadan devlet hastanesi bul en yakın ordan saglıknkurulu sec rendevunu bekle talep et sana onalar msj atar sonra rendevunu ak sectin rendevuda 18 gemi adaami bunu secersin yada baska cikar engeli saglik raporu neyse bunu hallet rendevun aldiktan sonra istanbuldaysan vatan caddesi orda vergi dairesine git degilsen istanbulda oldum.semte vergi dairesine git diceksinki engeli vergi indiriminden faydalanmak istiyorum diceksin kimlik fotokopin hazir olsun onlar islemi yapip sana kagit verecek sonra hastane rendevu gunun gelince o hastaneye saglik kuruluna girip diyecegin su engeli emekli vergi indirimi icin basvuruda bulunmak istiuorum dicen sana forum.vericek malunen tavsiye etmem isaretlicen vergi indirimini isaretle forumu doldur kurula ver sana kagit vericek muanelerr tek tek gircen isin bitince kagidi kurula vercen sana dicekler 2 3 gun icinde sizi aricaz yani hastane carcak kurula cikacan rapor oranin belirlencek sana raporu vericek ve ankaraya yolucak saglik kurulu raporunu sonra sen artik beklicen tabi calisman sart sgk bunu unutma calismiyosan olmaz eger sgk li bibyerde calisiyosan ankara isyerine kagit yolucak zaten gerisi cozersin

Üst Alt