Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunda her bir durum için ayrı ayrı rapor mu almam gerekir?

yek26119

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhabalar ilk defa engelli raporuna başvurdum bana muayeneler için gün verdiler yalnız merak ettim istihdam, özürlü kartı, indirim vs için başvuru formunda işaretlememiz gerekiyormuş benim formumdada seçenekler yoktu yetkili hastanenin sağlık kurulunu aradım, engelli raporuna başvurmuşken bütün haklarımdan yararlanmak istediğimi, ayrı ayrı uğraşmamak için ne yapmam gerektiğini sordum, telefondaki kişi ise ne için lazımsa rapor onun için alabilirsin dedi.Şİmdi sormak istediğim konu almışken tek seferde karttır,indirimdir, istihtamdır vs için tek seferde alamıyormuyuz hepsi için tek tek rapormu almam uğraşmammı gerekiyor??

yek26119 mrb alacağınız raporla tüm engelli haklarından yararlana bilirsiniz hangi amaçla alınırsa alınsın engelli raporları tüm haklar için geçerli olur
sadece ötv indirimi hariç.

Anladım peki ötv indirimi için ne yapmak lazım?

yek26119 ötv için %90 oranlı rapor veya ortapedik rahatsızlık olması gerek yararlanmak için bu iki şarttan
Biri olması gerek.

umut2135 benim rahatsızlık narkolepsi ortapedikle alakası yok, narkolepsi %35 oran veriyor gözüde eklettiricem en fazla %40-45 desek hiçbir şartta kısmen felan indirimden yararlanamıyormuyum yani :)

@umut2135 Anladım peki birşey daha sormak istiyorum siz cevaplıyorsunuz diye soruyorum vaktinizi alıyorsam kusura bakmayın ve ilginiz için çok teşekkür ederim.Bugün ilk defa sağlık kurulunda muayenelere girdim ama sadece narkolepsi rahatsızlığım olduğu için %35 oran alabildim, %40 olsun diye uğraştım ama başka sıkıntım yok gözlük kullanıyorum ama gözüm iyi olduğu için oran vermediler neyse 1 Ağustosta heyete çıkıcam ama oranın 35 üstüne çıkıcağını zannetmiyorum ,

raporu teslim ettiğim yetkiliye itiraz etme veya başka hastaneden tekrar rapor alma hakkım olup olmadığını sordum oda vazgeçiceksen şimdi vaz geç dedi neyse gireyim artık heyete dedimde.Sormak istediğim konu 35le engelli kadrodan işe giremem peki normal bir işe başvurduğumda iş yeri veya benden istedikleri normal sağlık raporunda felan 35 engelim gözükürmü ben hiç söylemesem raporlu olduğumu bilirlermi ve ayrıca askerlikten muafım muaf kağıdında sıkıntımı anlarlarmı kafam karıştı nasıl bir yol izleyebilirim?? mağdur olucam ne engelliyim nede sağlam nasıl işe gireceğim :(

Gözükmez nerden görecekler söylemezsen

yek26119 narkolapsiden en fazla %35 veriliyor
Bence heyete girmeyin boş yere iler de farklıbir rahatsızlığınız çıkarsa tekrar baş vuruda bulununursunuz
%35 bir işinize yaramaz iş yeride siz belirtmezseniz
Raporunuzdan haberi olmaz.

nfrysmn teşekkürler yorumunuz için :)... umut2135 haklısınız peki heyete hiç gitmeyimmi kendileri gelmedi diye iptal ederlermi, yoksa arayıp veya giderek iptal etmelerini felanmı istemem gerek?? bana rapor oranı çıkmazsa 200 tl gibi bir ücret ödemem gerektiğine dair kağıt imzattılar ama oran çıktı yani iptalde sıkıntı olmaz heralde?? birde iptalden sonra tekrar başka hastaneye başvursam aslında başka hastaneden 21 eylüle gün verilmişti ordaki bana bakan hem nöroloji hemde heyet doktorum gözün oranınıda eklettiririz demişti orda tekrar şansımı denesem olurmu tekrar rapor alma süresi 6 ay sonra diye duymuştum heyete gitmeyince yine beklermiyim 6 ay ?? yoruyorum sizleride bilgizlik kötü birşey :)

yek26119 hastneye gidip evraklarınızı almaya çalışın olmadı kurula girmeyin diğer hastaneden baş vuru yapın
Eğer%40 oran alacağınızı düşünüyorsanız eğer.

umut2135 dediğiniz gibi yapayım .son birşey daha sormak istiyorum eğer %40 rapor alamazsam işe girerken engelli oldumu söylemem ama askerlik kağıdında muaftan dolayı görünür tahminimce bu durum için ne yapabilirim veya bir fikriniz varmı farklı birşey söylesem?

Üst Alt