Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunda ortopedi ve fizik aynı anda alınmıyor mu?

SMLCSR

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba

başlıkda söylediğim gibi engelli raporunda böyle bir sorunla karşılaştım.
Doktorlara raporu doldururken ortopediden % 50 fizikden % 36 verdiler. göğüs cerrahinden gözden psikologdan oran vermediler.
Heyete girdiğimde 6 kadar doktor vardı inanılmaz ilgisizlerdi raporu aldığımda toplam vücut fonksiyon kaybının % 45 olduğu yazıyordu. sebebini sorduğumda ortopedi ve fizik aynı alan sayıldığından sadece bir tanesinin ele alındığını söylediler
fakat şöyle birşey var sol bacağım diz dezartikülasyon (tam diz ekleminden yok) sağ bacağımdada eklemden ayak bileğine kadar tüm kaslar alındı çok az bir kısmında sağlam deri mevut diğer kısımları resmen kemik diyebilirim bilek donuk oynamıyor iki bacakdada platin var

şimdi bu raporda bir yanlışlık var mı yokm u bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Teşekküler...

yuruyebiliyormusunuz desteksiz gecmis olsun bu arada

Sağolun bastonla yürüyebiliyorum ama fazla ayakta duramıyorum.

Oncelikle, cok gecmis olsun.

Iki branş birlikte değerlendirip oran veriyor.

Ortopedi tarafindan protez + baston a 45%'den yuksek bir oran (60%) vermeleri lazim diye kalmis aklimda (agir engelli 1. tip).

Bazi universite hastahanelerinde, hareket kaybi ayrica degerlendiriliyor. Mesela bacak kismindan problemi oldugu halde, ek olarak kol, omuz eklemindeki veya omurgadaki hareket kaybi da ayrica hesaplanabiliyor, ama bu konuda ciddi anlamda fizik tedavi uzmani konusunda sansli olmaniz gerekli, ayni hastahanede gonderildiginiz farkli bir doktor bu testlerle ugrasmak istemiyor :/ Bu nedenle fizik tedavi kendi alanini 0% yazip birakiyor, "nasilsa ortopedi yazmis" diyerek.

Heyetler ise ayri bir konu.. Yuzunuze dahi bakmaya tenezzul edilmeyen bir heyete girmeniz de olasi.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.O zaman ben başka devlet hastanesine yada fakülte hastanesi gittiğimde oran büyük ihtimal değişecek.Birde ben şimdi hemen başka hastaneye gidip değiştirebilirmiyim yoksa rapora itiraz edip yada 6 aydı sanırsam bekleyipmi çıkarmam lazım bilginiz varmı.

Teşekkürler...

Üst Alt