Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunda sosyal yardımlaşma değerlendirilmediği için aylığım kesildi

TEHLİKE

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2012 Yılında almış olduğum 0/044 enğelli (süresiz) raporumda sosyal yardımlar kutucusu (boş) değerlendirilmedi ibaresi nedeniyle engelli maaşım 1 yıl aradan sonra kesildi engel durumumda sonradan olumsuz yönde gelişmeler oldu.
dolayısıyla tekrar kurula başvurarak yeniden engel durumumun tespitinin isteyeceğim .
sağlık kurullarına durumumun tespiti için dilekçeyle sosyal yardımlaşma vakfına gitmeden doğrudan baş vurmak istiyorum bu uygun mudur . kanunu yönetmenliği genelgeleri bilen arkadaşların bilgilerini talep ediyorum. saygılarımla.

Geçen ay Diğer aile yardımı adı altında nakdi yardım istedim yol masraflarım için tek kuruş gelirim yok evim yıkık dökük ne doğru dürüst arayıp soran var erzak var mı yok mu soran yok sydv den talebim red edildi ne yapmamız lazım yardım almak için kendimizimi nasıl ifade edeceğiz? Yok işte çalışabilsem gelirim olsa keşke böyle muhtaç olmaktan bıktım artık suriyeli kadar değerimiz yok

TEHLİKE
yeniden rapor çıkar vakıfa gitmeden.ve maaş için yeni raporunla başvur.

[FONT=Courier New]iyi günler öncelikle amacım yardımcı olmak yanlış anlaşılmasın . SED (SOSYAL EKONOMİK DESTEK) parasını baglatabilirsin evinden okuyan , yaşlı, engelli , şehit yakını , yabancı uyruklu varsa olabilirse maaşı almanın %99 şansın var . Ayda 1370₺[/FONT]

Yanıtınız için teşekkür ederim ancak gönül isterdiki biraz ayrınıtılı olsun.

Ney ayrıntılı olsun anlamadım
[FONT=Courier New]]Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllardır yürütülmekte olan SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği ifade ediyor.
Çocuğunuz varsa olur kendinizide olur.

Basvuruyu deneyin şansınıza

Öncelikle başvuru kabul edildikten sonra eve ziyarete gelirler. Hane ziyareti bittikten sonra eğer uygun ise memur bildirir yada edevlette sonucu çıkar. Daha sonra 2 ay sonra (birikmiş alamiyorsunuz) ilk 1 yıl maaşı alirsın sonra SGK geliriniz yoksa yada engelli,yaşlı ayligi yada kendi mülkiyetinizden gelir almıyorsanız kısaca kiraya verdiğiniz ev işte bunlar yoksa bir 2 yıl daha veriliyor
[/FONT]

Benim raporumda sosyal yardım değerlendirilmediği için engelli maaşı alamadım. Yeni rapor alıp başvuru yapın dediler. Yalnız senin rapor eski bu durumda yenilemen gerek. Sed programı ise ailelerin bakmakta güçlük çektiği çocuklar için devletin yaptığı yardım oluyor.

[FONT=Courier New]Çocuk varsa diye belirttim zaten [/FONT]

merttaha

Arkadaşa rapor için yazdım sorunu anlamadığı için söyledim. Bir de neden bu şekil yazıyorsun? Anlamayanlar oluyor.

Özür dilerim bu yazı fontunu sevdiğim için yazıyorum birdaha yazmam haklısın

TEHLİKE hiç e devletten boşuna baş vuru yapma hemen gelen cevap vakıfa baş vurun geliyor ,e devlet hikaye oldu 4aydir bir soruma cevaip vermediler e devletteki yardim başvuruları hikaye hemen vakıfa başvurun cevabı geliyor sen vakifa bas vur kardesim yardim icin

Benim raporumda raporun kullanım amacı belirtilmemiş sizce neden olabilir.yeni çıkardım raporu niye yazmıyor fikri olan var mı

Resim atamam özelim sonuçta kurula sordum hiçbir raporda kullanım amacı yazılmaz dedi doğmudur sizce?

Sağlık kurulu raporları iki türlüdür geçici süreli veya sürekli diğer bir önemli hususta üç kutucuk vardır 1-iş istihdamı kutusu 2- sosyal yardımlar kutusu 3- tekerlekli sandalye kutusu bu kutucuklardan biri işaretlenmemişse işaretlenmeyen haklardan faydalanamıyorsunuz bilgilerinize.

Üst Alt