Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporundaki bağımlılık ibaresi neye göre veriliyor?

berke26

Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
176
Aynı hastalıktan aynı orana sahip kişilerin bağımlılık ibareleri farklı olabilir mi? Yoksa her her hastalığın kendine göre bağımlılık ibaresi mi var? Mesela; benim raporumda kısmi bağımlı yazıyor. Ama günlük hayatta başkasının yardımına neredeyse hiç bağımlı değilim. Bütün işlerimi bildim bileli kendi başıma hallederim. Ama benden ağır rahatsızlıklara ve orana sahip bireylerin raporlarında bağımsız ibaresini görüyorum ve şaşırıyorum. Adam %90 engelli raporuna sahip, yani kağıt üzerinde neredeyse tamamen sağlığını kaybetmiş ama raporunda bağımsız yazıyor.

@berke26 rapordaki oranları doktorlar neye göre veriyor net bilmiyorum . Bazı insanların hastalıkları aynı olur etkileri farklı olabilir . Birinin tüm vucudu etkilenirken digeri kolu ve bacagı tek tarafı etkilenmiştir . Bunun gibi tabi aile ve bilinçli olmak çok önemli aile çocukken çok iyi bakıp ilgilenmiştir ileride işlerini kendi yapıyordur. Hastalık yaş vb gibi durumlarda etkili

@CORTU Saçma bir benzetme olabilir ama yapmak istiyorum.

Bire araba %90 oranında arızalandı denilince hiç kimse bu arabanın tamir olmadan ya da bir destek olmadan çalışacağına inanmaz. Hatta bırak çalışmayı, araba pert oldu diye hurda statüsüne bile girebilir. Ama devlet diyor ki bu araba hiçbir tamir, birisinin ya da bir ekipman desteği olmadan kendi gücüyle çalışabilir diyor. Aklımın almadığı konu bu.

Üst Alt