Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunu anlaşılır bulmayan maliye ÖTV’yi geri istiyor!?

köşeci

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Nu gün banada 2018 ocak ayında aldığım arı için ötv den faydalanamaz diye bir yazı geldi raporumda ötv den yararlanır otomatik vitesli araçları kullanır yazıyor ,ehliyette 78 10 02 gibi otomatik vitesli arçlarla ilgili tüm kodlar yazdığı halde kabul etmiyorlar ne yapabilirim bi yardımcı olun lütfen

köşeci

sadece bu kodlara ötv muafiyeti olmaz. tertibatsız tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsiniz. tertibatlı araç kullanmak için ambulans ticarî araç kullanmaz kısıtlaması ve el kol ayak vs için tertibat kodu da lazım

2018 yılında ötv muafiyetiyle aldığım aracımı raporda yazan tıbbi terimlerin yeterince anlaşılamadığı gerekçesiyle ötv den yararlamıyacağıma karar verilmiş şimdi ceza ve ödenmeyen ne varsa geri istiyorlar
bu arada ehliyetimde otomatik vitesli araçları kullanır raporuyla bütün olması gereken kodlar belirtilmiş durumda 10 02 .78.gibi
raporda da sol diz sol ayak 'ta güç kaybı olduğuna dair açıklayıcı tüm bilgiler var aslında bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.

köşeci

Raporunuz ve ehliyet kodlarınız ötv istisnası için yeterlidir. Size gönderilen vergi/ceza ihbarnamesine karşı 30 gün içerisinde dava açmanız halinde söz konusu vergi ve cezalar kaldırılacaktır.

yeterli ise buradaki sorunu yaratan memur mudur?
öyle ise işi bilmeyen memuru şikayet edin bakalım işi yanlış bilmenin cezası neymiş görsün.hatta temiz bir sopa istiyor ama neyse.
hem huzur kaçırıp hem moral bozmak boşa harcanan vakit te cabası

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, Maliyeden bana yazıyı yazan memurla görüştüm 2018 ocak ayında kurum içi yazışma yapılmış ,19 ocak ta bana aracı veren kurum Mersin gelir idaresi başkanlığına yazı yazmış .Fakat başkanlık yazıya iş yoğunluğu olduğu için 2020 ocak ayında cevap vermiş.Bu arada 20,02,2019 da yönetmelik değişmiş bu tarihten sonra cevap verildiği için yeni yönetmelik uygulanmış bu yüzden araç ÖTV muafiyeti uygun değildir diyor .Memur arkadaşa yazıya 1 ay içinde cevap verseydiniz ( şubat 2018 ) ben aracı hak ediyormuydum diye sordum Evet ama yeni yönetmelik çıktıktan sonra cevap verildği için bu parayı ödemek zorundasınız dedi,bende evrakı geciktirerek beni mağdur ettiği için kurum, memur, şef hakkında Mahkemeye başvurdum bundan sonrası adaletin işi.
fatih_123 Raporu yüklemeyi beceremedim ,bilgisayar kullanmayı çok bilmiyorum.

Üst Alt