Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunu araştırma hastanesinden almak daha mı mantıklı?

berke26

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
97
Bir tanıdığım için engelli raporu çıkartacağız. Araştırma hastanelerinin daha yüksek oran verdiğini duymuştum. Bu konu hakkında fikriniz nedir? Sizce raporu araştırma hastanesinden almak daha mı mantıklı?

Bir de her şehirde araştırma hastanesi var mı? Tanıdığım Eskişehir'de oturuyor. Ama internette sağlık bakanlığına bağlı sayılı şehirde araştırma hastanesi olduğu yazıyor. Bunun dışında şehir hastaneleri ve üniversite hastaneleri (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi) de araştırma hastanesi grubuna girer mi?

@berke26,

Engelli raporlarında verilen oranların düşüklüğü veya yüksekliği hastaneye göre değişmiyor. Yetkili bütün hastaneler aynı Engelli Oran Cetveline göre puanlama yapıyorlar.

Genelde engelli raporunu hastanın tedavisinin yapıldığı veya tedavisinin devam ettiği hastaneden alması önerilmektedir.

Burada önemli olan sizi değerlendiren doktordur.

X hastanesinin heyet doktoru "Bunun hastalığı yok." diye %0 oran verirken Y hastanesinin heyet doktoru "Bunda bu hastalık ve belirtileri var." diye belli bir oran _hatta bazen yüksek oranlar_ verebiliyor. Muayene olan hasta aynı, hastanın rahatsızlıkları aynı, Engelli Oran Cefveli aynı. O zaman nasıl iki farklı hastanenin doktoru aynı hastaya dağlar kadar farklı oran ve tanı verebiliyor?

@berke26,
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi burada en önemli faktör sizi değerlendiren doktor diyorum.

Siz şu hastaneler yüksek oran mı veriyor diye sormuşsunuz. Durumun hastane farklılığından değil doktordan kaynaklı olduğunu söylüyorum zaten.

Aynı hastalığa,
Devlet Hastanesi %5
Eğitim Araştırma %20
Üniversite Hastanesi %40 oran verecektir diye bir ayrım yada yönetmelik yok yani.

Hastanın verilen düşük oranlara itiraz hakkı vardır. Tekrar sevki yapılıp başka hastaneden rapor alması istenir. En son aşamada ise Hakem Hastane son kararı verir.

tedaviye nerede devam ediliyorsa oradan almak daha mantıklı

Merhaba;
kendi kaydınız olan hastaneden yapamıyorsanız kesinlikle araştırma hastanesine gidin,devlet hastanelerindeki doktorlarda durumunuz hekime kalmış ama düşürüyorlar sonra hakem hastaneye gidiyorsunuz.

Hastane den değil de hekim den kaynaklı.Bana araştırma hastanesinde nöroloji doktorunun birisi 20 verirken,diğer nöroloji doktoru 40 vermisti

@berke26,
Tedavi olduğu hastane en iyisidir. Çünkü tüm süreci bilirler, diğerleri bir görmede çoğuda keyfi olarak değerlendiriyor çok umursadıklarınıda sanmıyorum.

Üst Alt