Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunu nereden alabilirim?

Zippo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Benim almanyadan engeli kimligim var. Bu türkiyede gecersiz mis.

Engeliler kimligini kim veriyor ve rapor Nerden alabilirim ?

Türkiyeye yeni geldim ve bu islemleri yanliz yapamadigim icin buradaki arkaslardan yardim istiyorum.

Yani benim engelli olduğumu Kim tespit ediyor ve bunun için nereye başvurmam lazim ?

Tesekürler

O rapor var ama onuda orani yazmiyor

Ben aldigim hastaneye dünn gittim ve Bas hekime ciktim ona durumu altatim ve Iran yamiyor dedim. Bana onlarin oran vermedigini söyledi. 😳

Diğer başlığınızdan anladığım kadarıyla(yanlışım varsa düzeltin lütfen) maluliyet raporu aldığınız için o raporda oran olmaz ve o raporuda diğer haklarınız için kullanamazsınız. Ve o rapor kurum sevkiyle alınır. Ama sağlık kurulu raporunun kurum sevkiyle alınma şartı yok, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birinden oranı olan raporu alıp kullanmalısınız.

Anladim
Yani ekstra bir rapor daha
Dilekceyi yazdirip onla oraya mi gidicem ?
Tesekür ederim

Evet yanınınızda bulunsun isterseniz, hastanede hazır evraklar şeklinde de bulunabilir. Gittiğinizde sorarsınız sizi yönlendirirler ne yapmanız gerektiği hususunda.

Merhaba
beni yine Hastaneye heyete gönderdiler ve orada Raporuma yüzde kac is kaybimi yazilmasini söyledim.

Ilk önce tamam dediler, sonra Raporumu alirken biz onu belirlemiyoruz dediler ve SGK sor dediler.

SGK Raporumu götürdügümde yüzde kac is kayibim oldugunu sordum, onlarda onu biz belirlemiyoruz dediler.

Arkadaslar benim türkcem galiba yeterli degil, elimdeki raporlari cözmek icin bir Tablo veya Cetver yok mu?

1. Raporda bu yaziyor :
Cervikal ve Lomber Ankiloz mevcut, orta agir
Boyun sag-sol rotasion 5 *
30 * fleksion ankiloz
Lomber kifoz mevcut

2.Raporda bu yaziyor :
AS 2005 Yilinda itibaren as tanisiyla takipli. 4 yildir simponi kullaniyor. sabah tutuklugu 1 saat sürüyor. servikal ehe her yöne 3. derece kisitli. shober 0,5 cm. gögus genligi 1 c. el zemin mesafesi 44cm. tragus basdai 7, bsfi 9,3

ankilozan spondolit, birden fazla yer, vertebrada.

lütfen aranizda biligisi olan varsa bana yüzde kac is kayibim oldugunu söylerse iyi olur.

malülen emekliligim red ediliyor ve mahkemeye cikmam gerektigini söylüyorlar sgk´dan. ama bunun icin avukat lazim, ve avukat tutacak durumum yok.

tsk

Malülen cetverine göre H ROMATOLOJİ bölümünde, 5. İnflamatuar Artritler, Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°’den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.

Bunu ben cözemedim, benim raporumdaki 30* fleksion ankiloz burada Tarif edilen degil mi aceba ?

Siz hastaneye oran belirten engelli raporu almak istiyorum diye dilekçe yazın o zaman raporunuzda vicud fonksiyon kaybı oranı belirtilecektir. % 40 altında çıkarsanız hiç bir engelli hakkından yararlanamayıp üstelik sağlam insan yerinede konmazsınız hayatınız kayar. Gerçi Türkiyede engelliyseniz zaten kısmen hayatınız kaymış demektir. %40 ı geçemezseniz kökten bitirmiş olursunuz olayı.

Yukarda yazdigim gibi, bana kimse Oranin ne kadar oldugunu söylemiyor. Benim anlamagim sey zaten o, dilekcem red ediliyor 60% is gücü kaybi yokmus, ama ne kadar oldugunu hic kimse söylüyemiyor?

Is görüsmesine gitigim zaman bana : bu halinde mi calismak istiyorsun diyorlar,
ama türk doktorlarina bakarsan hic birseyim yok galiba.

Üst Alt