Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunu Sürekli olarak alabilme durumumu söz konusu mu?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
her yıl engelli raporunu yenilemek yerine bunu sürekli nasıl yapabiliriz böyle birşey söz konusu mu ?

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunarım.Rapor için gittiğiniz hastaneye dilekçe yazıp engelli raporumun sürekli ibareli verilmesini rica ediyorum.Gereğinin yapılmasını saygılarımla Arz ederim diye bir dilekçe vermelisiniz.Durumunuzu değerlendirip çok yüksek olasılıkla raporunuzu sürekli vereceklerdir.

teşekkür ederim peki raporun süresine kaç gün varken yeni rapor alabilme ihtimalimiz var ?
bunun sebebi sosyal hizmetlere 15 gün içinde verilmesi gerektiği için soruyorum

Bu raporları süresiz vermemeleri benimde canımı çok sıkmıştı. Ancak şöyle bir durumda söz konusu hastalığınız düzelme olasılığı gibi daha kötüye gitme olasılığı da vardır. İki yönde de oluşabilecek değişimlerde kurumlar kendileri açısından bir problem yaşamamak için raporu belirli süreli veriyorlar. Mevzuatta neyse onu uygularlar. Ben bu işin dilekçeyle değişebileceğini hiç sanmıyorum. Ama her zaman olduğu gibi şansınızı denemekten zarar gelmez.

hastalğın değişme gibi bir olasılığı yok zaten doğuştan olan birşey şu ana kadarda hiç değişmedi ama her yılda 1 gidip rapor almak zor oluyor o yüzden acaba bir yolu var mı diye

Dediğim gibi durumu hastaneyle görüşün derim siz açıkça şunu dile getirin dilekçenizde hastalığımın azalma ihtimali yok dersiniz ama artarsa o zaman kurumunuza tekrardan başvuruda bulunacağımı beyan ederim dersiniz.Bu sebeplerden dolayı ve engelimin zorluğuna bağlı olarak her yıl hastaneyle uğraşmak istemediğimden dolayı verilecek engelli raporunun sürekli ibareli verilmesini rica ederim dersiniz.Görmezden gelmezler diye umut ediyorum.

Raporun süresinin dolması sonucunda raporu yenilemek sizin elinizde olan bir şey geçerliliğini kaybetmez. Siz derseniz ki benim özür oranımda değişiklik olmuş olabilir gider eski raporunuzla müracaat edip tekrar sağlık kuruluna başvuru yaparsınız. Tabi raporu kullanmak istediğiniz kurum problem çıkarıp yenilemeniz gerekiyor diyebilir. Bu konuda net uygulama yapan hiçbir kurum yok. Aynı kurumun farklı şubeleri farklı farklı uygulamalar yapıyor.
Ne yaparsın ülkede bürokrasi bolluğu var. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Zamanî raporun süresi dolmadan yenileme ihtimalim var mı misal dolmasına son 15 gün kala işlemleri başlatsak sonuç olarak zaten tüm işlemlerin bitmesi o kadar süre alıyor

Şunu da belirteyim ben 2004 yılında rapor aldım bana %50 sürekli rapor verdiler. Sonra iş için gerekli oldu eski dediler 2011 yılında yeniledim ve bu sefer %40 1 yıl süreli rapor verdiler. Ama ben bu raporla 2012 yılında memurluğa girdim. ve bana kimse raporun eski süresi dolmuş git yenile demedi. Anlatmak istediğim buydu.

Yenilemek için sürenin dolmasını beklemene hiç gerek yok. Raporu almanın üzerinden 6 ay geçtikten sonra yenileyebilirsin.

Zamanî onu anladım benimde sürekliydi zaten ama dediğiniz gibi biri eski bu dedi yeniledik bu kez işler çıkmaz hale geldi rapor 1 yıllık oldu ama ben bunu yeniden sürekli yapmak istiyorum

SiBeLLLLL
deep_blue85' in dediği gibi gidip derdini anlatıp rica edersin ellerinden gelen bir şey varsa mutlaka yaparlar. Umarım işin kolaylıkla sonuçlanır. Hayat bizler için yeteri kadar zor zaten.

Sibel hanım dilekçenizi başhekimin bizzat kendisine sunun ve taleplerinizi iletin.İş çözülecektir.

Üst Alt