Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporunun süresi ve rapor oranının yükseltilmesi..?

Albert454690

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

Ben 32 yaşındayım, bana 25 yaşındayken Asperger Sendromu teşhisi kondu, ancak engelli haklarımdan yararlanabileceğimi daha yeni öğrendim. Bunun üzerine geçen cuma günü bir devlet hastanesinden engelli raporu almak için randevu aldım, pazartesi günü heyete girdim ve 3 sene geçerli olmak üzere %40 oranında engelli raporu aldım.

Size danışmak istediğim iki husus var. Bunlardan birincisi, bu raporun süresinin neden 3 sene sürecek şekilde verildiği ve bu raporu nasıl süresiz yapabileceğimdir. İkinci olarak ise, kendimde Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) olduğunu Devlet Hastanelerinde nasıl test edebilirim ve eğer var ise rapor oranımı nasıl arttırabiliceğimle alakalıdır.

BENDE 38 YAŞINDAYIM.
"Asperger Sendromu" bendede var. Teşhis edileli 2 ay oldu. Asperger Sendromu ndan ilk defa rapor alacağım ANKARA dan. 11 yıldır psikiyatriden düzenli tedavim var. Ayrıca bende ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ da var.
(BU ARADA SİZİN İLAÇ TEDAVİNİZ VARMI)

ASPERGER SENDROMU "Yetişkin Otizmi" ANLAMINA GELMEKTEDİR.

Evet, ben şu an ilaç tedavisi görüyorum. 15 MG REDEPRA VE 20 MG PROZAC kullanıyorum.

Üst Alt