Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuyla alınan araba devredilir mi?

BlueBlue

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
5
Otizm hastası olan bir kız kardeşim var. Onun engelli raporuyla araba alacak babam. Babam bu arabayı ileride abime verebilir mi? Yani bir baba engelli olan kızının raporuyla araba aldığı zaman o arabayı cocuklarından birine devredebilir mi? Yoksa diğer cocuklarının rızası mı gerekir? Konuyla ilgili bilgi verebilen olursa çok memnun olurum

@BlueBlue Şöyle olur şu an engelli araçları satışı 10 yıla çıktı ancak 10 yıl sonra mümkündür ancak bir istisnada var diyelimki babanız 3 yıl kullandı kalan 7 senenin ötv sini öder 10 yıl engelli kardeşiniz adına ötv siz araç alamaz

@bilgeadam,

Yani biz 3 kardeşiz. Babam en küçük engelli cocugunun üzerine alınan aracı daha sonra kalan 2 çocuktan birinin üzerine yapabiliyor

Peki bana haksızlık olmuyor mu bu durumda?

@BlueBlue,

Sevgili kardeşim sorunuzdan bile anlaşılıyor ki siz kız kardeşinizin hastalığı üzerinden kendinize ÖTV siz araç almak istiyorsunuz. Zaten engellilerin hakları sizin gibiler yüzünden kısıtlanıyor.
Sorunuzu cevaplarsak...
Baban arabayı kendi üzerine alamaz engelli kişinin üzerine olur araba.
Arabayı aldıktan sonra 5 yıl içerisinde araba satılırsa odemediginiz ÖTV yi ödeyerek satabilir arabayı.
Araba alındıktan 5 yıl sonra ise arabayı ÖTV ödemeden satabilir.
Ancak yeni arabayı almak için, arabayı sldigi tarihten itibaren 10 yıl sonra yeni araba alabilir raporu uygun olursa.

@barcan88,

Sevgili kardeşim bu kadar önyargılı olmasanız keşke. Engelli olmayan diğer kardeşim babama daha şimdiden baskı yapıp engelli raporuyla araba aldıktan sonra arabayı benim üzerime yap diyor. Bende o babanın evladı olduğum için ileride mağduriyet yaşar mıyım diye merak ettim. Bilmeden etmeden önyargı ile yaklaşmayın lütfen rica ediyorum

@BlueBlue,
Evet, doğru bir soru. Ailedeki bir engelli üzerinden diğer sağlıklı kardeşler ÖTV siz araba sahibi olmaya çalışıyor. Bu yüzden devlet 5 yıl yerine 10 yılda bir araba alma hakkı tanıdı engellilere. Sizin gibiler yüzünden engellilerin tüm hakları kisitlanacak böyle giderse. Allah bilir siz 5 vakit namaz da kılıyorsunuzdur. Allah'tan korkmadan. Kuldan utanmadan.

Ne önyargısı kardeşim. Siz engelli bir kardesinizin hastaligini kullanıp kendinize menfaat sağlıyorsunuz. Utanmadan bir de bana önyargılı diyorsunuz.

@BlueBlue,
Yapamaz kardeşim o araba engelli kişinin üzerine olur ve 5 yıl satamaz ÖTV ödemeden. 5 yıl sonra kime isterse satar. İster sana ister diğer kardeşine. Aman dikkat edin 2 kardeş araba yüzünden birbirinizi öldürmeyin sakın. Senin olacak, benim olacak diye

Allah size vicdan ve ahlak versin insallah.

@BlueBlue,

engelli olan kardeşin, ama siz kardeşinizin engelini ve onu nasıl rahat yasatırızı düşüneceğiniz yerde daha alınmamış araba yüzünden birbirinize giriyosunuz. Devlette sizin gibiler yüzünden bizim haklarımızı kısıtlıyor. İnşallah baban ikinizede bırakmaz arabayı yiyin birbirinizi

@cann.sm,

Burada şunu demek istedim. Bunlar Allah'tan korkmadan engelli kardeşleri üzerinden menfaat elde etmeye çalışıyorlar. Elhamdülillah Müslümanım ve namazımı da kılıyorum. Maalesef bazı arkadaşlar 5 vakit namaz kılmalarına rağmen, bu şekilde sahtekarlık yapıyorlar. Eğer böyle biriyse sahtekarlık yapmasın, Allah'tan korksun diye yazdım. Namaz kılanı küçümsemek için değil. Ama maalesef bazen yanlış anlaşılabiliyoruz.

Üst Alt