Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporu ile ehliyet sağlık raporum uyumsuz. Ne yapabilirim?

Eses38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalça protezi ameliyatı oldukan sonra bi yakınımın tavsiyesi ile araç almayı araştırmaya başladım. Şehir hastanesine gidip sordum kurula girdim onlar engelli raporu çıkarttı raporda özel tertibatlı araç uygundur yazıyor. Bunu il sağlığa götürdüm ama kabul etmediler aile sağlığı hekiminden sürücü ve sürücü adayları için sağlık raporu getirmemi söylediler. Sıralamayı takip ettim gittiğim uzman ortopedici ayağı ampute olanlara veriliyor die raporuma 2. Sınıf sürücü olur yazdı altına il sağlığa sevk yazmadı bu araç alamayacağım anlamına geliyor sanırım. Peki engelli raporunu neden verdiler bana o ne işime yarayacak bilen yardımcı olursa çok sevinirim.

http://i.hizliresim.com/7DjrZN.jpg

http://i.hizliresim.com/PDjZzO.jpg

perthes hastalığından dolayı mı ameliyat oldunuz? Perthes hastasıyım ben ve şu an ameliyat olmadım. İlk gittiğim doktorda bana sürücü olur raporu vermişti. Ben de farklı bir doktora daha gittim ve durumu anlattım, doktor teşhisi yazarak " özel tertibatlı araç kullanabilir" ibareli raporla İl Sağlık Kuruluna sevk etti. Ve ben temmuz ayında aracı aldım. Bence yapabiliyorsanız bu raporla ehliyet almadan başka bir doktora daha görünün. Olmazsa geriye itiraz hakkınız kalıyor.

Doğuştan kalça çıkıklığım vardı koksartroz sonucunda ağrılarım artınca ameliyat oldum diğerindende ileride olacağım onun durumu şu anda iyi

Süre az kaldığı için özel hastanede bi doktora göründüm o tanıları yazıp 1. Sınıf sürücü olur yazdı ama il sağlığa sevk yazmadı 1. Sınıf yazdım o anlama gelir zaten bu dedi 😅 2 kelime daha yazsa incileri dökülecek sanki inşallah il sağlık geri göndermez onuda yazdır die

Õzel hastane sevkini ilçe sağlık kabul ediyormu

Eses38

1. sınıf sürücü olur demek normal B sınıfı ehliyet alabilirsin anlamına geliyor o raporlar, işlem tamam. Engelli ehliyeti alacağına dair bir kanaati olsaydı İl Sağlık kuruluna sevk ederdi. Şu aşamada o raporla siz İl sağlığa giderseniz evrağı almazlar.

Eses38
merhaba
enes bey bende ehliyet için rapor aldım dr muayene etti raporuma baktı tertibatlı sürücü olur yazdı komisyona sevk yazmamıştı komisyonu aradım raporum oldugunu anlattım dr komisyona sevk işaretlemesi yeterli olacagını söylediler dr gittim komisyona sevk işaretlettim komisyona başvurdum raporumu aldım sende dr git komisyona sevk yerini işaretlemesini söyle sonra komisyona başvur

Tekrar aile sağlığından rapor çıkartırıp başka ortopedi uzmanına göründüm o sevk etti il sağlığa bu seferde il sağlık tertibata gerek yok dedi bende kabul ettim vardır bir bildikleri 😅

önceki rapor 2 yıl geçerli zaten iyi bakalım

İl sağlık kabul etmeyince o rapor işime yaramazki zaten

Eses38

Çift taraflı kalça protezinde vergi dairesi araç alımına onay vermez çoğu zaman. Bariz bir şekilde bir tarafın araç kullanımına mani olması ve bunun raporda çok net olarak yazılması gerekir. Sizde araç kullanımına mani bir durum olmadığı tespit edilmiş ve il sağlık müdürlüğüne sevke gerek duyulmamış. Ki sevk edilse de il sağlıkta sıradan araç kullanabilir derlerdi...

Üst Alt