Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık personeliyim ve Covid servisinde nöbete kalmam istendi!?

PURHAPS

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Engelli sağlık çalışanıyım ve covid servisinde nöbet tutmam istendi iki dizimde de problem var birinde yürüme cihazı öbüründe dizlik var ve kronik koksis ağrım var . Ne yapmalıyım benzer durumla karşılaşan var mı?

PURHAPS

Sağlık bakanlığı na yazin durumunuzu hatta Fahrettin koca ya Twitter'da yazın ilgineniyor kesin

[FONT=arial]''Kuyruk sokumuna uygulanan uzun süre baskılar kuyruk sokumu ağrılarının sebebidir. Kuyruk sokumu [/FONT]ağrıları kalça ve bel bölgesi üzerine düşme, incinme veya sert bir darbe alma sonucu olabilir. Ağrıya neden olan başka neden strese ve depresyona dayanmaktadır''

Üstteki şikayetlere göre Covid-19 servisinde
NÖBET tutmak için risk durumu gözükmemektedir. Eğer koşuşturma gerekecek bir durum yoksa diğer çalışanlar gibi korunma tedbirlerini alıp nöbet tutabilirsiniz. Risk grubunda olan kronik hastalıkların dışında şikayetlerin mazaret kabul edileceğini sanmıyorum. korona septomlarının etki ettiği organlarda sıkıntı yoksa kabul edilmez. Kabul edildiği zaman bel fıtığı olan da işitme kaybı olan da hatta altı parmak olan da uzak durmak isteyecek. Allah yardımcınız olsun.

İki ayakta da takılı dizlik vs varken kovid servisinde koruyucu ekipmanları giyip çıkarmak yürürken yorulduğunda tutunma ihtiyacı hissetmek ve enfekte alanlara dokunmak 8 saaat bile zor dayanırken 12 saat oturmak oturma minderini bir oraya bir buraya taşımak başkaları enfekte alanda aynı yolu 5 dakikada yürürken senin 15 dakika yürümen enfekte olma riskinizi arttırmaz mı ayrıca covid yokken üstüne nöbet parası verirlerken bile kabul etmemiştim şimdi hastanede o kadar sağlıklı insanlar varken aynı işi yapabilecek neden engelli bir insan zorlanır nöbet için anlamış değilim

Bunu nöbet görevi veren kişiyle konuşabilirsiniz. ayrıca masa başında olmanız ve ciddi anlamda kronik rahatsızlığınızın olmaması sizi nöbet koşullarına uygun gösteriyor.

Engelli sağlık personelinin kovid servis filyasyon görevlendirmesi

Osas, obezite vs gibi hastalıklardan ötürü %69 engel oranına sahibim. Kovid harici başka bir birimde hizmet veriyorum. Fakat kliniğimizde kovid görevlendirmesi ve filyasyon görevi gündemde. Bu konuda bir tecrübesi olan var mı? Filyasyon gibi birimlere isteğimiz dışında verilir miz?

lakili göreviniz nedir? aslında engeliniz filyasyon için engel oluşturmuyor. fakat osas'ı yoğun aralıklarla yaşıyorsanız bu aralar onu raporla gerekçe olarak gösterebilirsiniz.

Merhaba yüzde 60 in üzerinde raporunuz var emeklilik düşündünüzmu bende sağlık calisaniyim ebe hemşireyim malulen için başvurmak ıstiyorum ilçe sagliktayim bizde hastalara ve filyasyona gidiyoruz

Aslında filyasyonda haftasonu ve mesai sonrası da vardiyalar oluyor. Engelli olmuş olmak (yüzde 60 üzeri oran) buna mani değil midir onu bilemedim. Henüz emeklilik düşünmüyorum.

sizin durumunuz değerlendirilmeliymiş evet biz covidli hastalarada gidiyoruz bende yüzde 40 engelli raporum var çalışma şartlarımızda ALLAH yardımcımız olsun anlıyorum sizide

Üst Alt