Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık raporu süre ve oranı bir yıl sonra değişebilir mi?

Hakan gültekin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar;

Aralık 2015 te küçük hücreli akciğer kanseri tanısı ile tedavim başladı.Radyoterapi ve uzun süreli kemoterapi aldım.Bir senedir kemoterapi almıyorum.16 Ocak 2018 tarihli %88 bir yıl süreli engelli raporu aldım.Bu raporların süreli ve sürekli olduğunu yeni öğrendim.Bir sene sonunda hastalığım stabil devam ederse engelli raporunu yüzde kaç alabilirim? Konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi teşekkürler.

Engelli raporu yenileme hakkında

Selamlar

Küçük hücreli akciğer kanseri hastasıyım 3 aylık takiplerim devam ediyor ocak 2018 den 1 yıllık %88 engelli raporum var bu raporun yenisini çıkarmak için ilgili hastanenin göğüs ve onkoloji bölümlerinden kurul randevusu aldım onkoloji 80 puan verdi göğüs solunum testi için gelirken kesinlikle nefes açıcı ilaçlarımı almadan gelmemi söylediler yoksa değerlerin yüksek ve hatalı olacağını belirtti yapılan solunum testi 2 kere düşük çıktı teknisyen bu sonucu kurulun kabul etmeyeceğini söyledi nefes açıcı ilaç verdi tekrardan yapılan testte değerler yüksek çıktı göğüs bölümü değerlerin yüksek çıkması sebebiyle puan verilemeyeceğini söyleyince solunum testi ile ilgili doktorla tartıştık sizlere 2 sorum var

1. Sorum : başvurumu iptal edip başka hastaneye başvuru yapabilirmiyim (kurul sekreterine evrağımı onaylatıp kurula çıkma tarihi almadım)

2.sorum : onkolojinin verdiği 80 puan kurulda %80 mi demek oluyor yoksa kurul 80 puana göre ayrıca değerlendirme yapıp ona göre mi oran belirliyor

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Hakan gültekin geçmiş olsun
Evet evraklarınızı sağlık kuruluna vermediyseniz
Başka bir hastaneye çıka bilirsiniz
Ancak %80 ile 88 arası hiç bir fark yok
Her ikiside 1 dereceye girer
Siz ne amaçla kullanacaktınız raporu?
Bu arada sft testi yapılırken ilaç kullanmasaydınız testleriniz düşük zaten çıkacak teknisyenlerin iş güzarlığı dr oran almamanız için uyguluyorlar bu statejiyi
Düşük cıktığında rahatsızlığınızı belirtin bir dahakine onlarda ısrar etmezler.

İlginize teşekkürler
Benim bu raporu almam
Geçen yıl 3,5 ay sürdü Raporun bitim tarihi 16 Ocak 2019 bu yüzden 4 ay önceden başvurdum
Yalnız yanılmıyorsam teknik bir hata yapmışım
Şöyleki,Ekim ayı itibariyle emekliliğini başlatacağım(yaşa takılanlardanım) fakat benimki gibi raporu süreli olan emeklilikte rapor bitimine kısa bir zaman kala SGK sevkiyle hastaneye başvurmak gerekiyormuş .SGK benim yaptığım gibi kendi başına yapılan başvuru kabul olmuyormuş. Bahsettiğim teknik hata bu.bu konu hakkında tam emin değilim.Sgk ya gidicem ama siz aydınlatırsanızda çok sevinirim.
Tekrardan çok teşekkürler.herkeze sevgiler saygılar

Üst Alt