Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sınavının soru dağılımını bilen var mı?

hakan0101

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Engelli sınavları soru dagılımını google de aradım ancak bulamadım.matematık turkıye cografyası tarih ve türkçe soru dagılımını bılen varsa yardımcı olabılırmı?

SINAV KONULARI VE SORULAR
Madde 15 - Sınav konuları şunlardır:
a) Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi,
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası,
d) Türkçe,
e) Matematik,
f) Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler.

gtrcgokhan;

iyide canım arkadasım bu derslerın konu dagılımı nedır onemlı olan bu.hale arkadasım bu sınvalar her yılın belırlı aylarında acılan engellı sınavlarıdır...

sorular bu başlıklardan oluyor ama hangi konulardan olduğunu kurum belirliyor sanırım. yine de çok zor soracaklarını sanmıyorum. temel düzeyde sorular gelir

acaba engelli öğretmenlerin alımı içn de aynı dersler gecerli

gtrcgokhan;

peki arkadaş bu hangi yönetmelik link verebilirmisin bende bi baksam

gtrcgokhan;

sevgili dostum peki bu sınavlarda özür durumumuza göre örnegin büyük puntolu sınav kıtapçıgı isteme hakkımız varmı yani böyle bir imkan

o konuda bi bilgim yok yalnız sınava bir refakatçıyla girebilirsiniz. iş talep formunda böyle bir seçenek var. onu işaretlerseniz sınava bir refakatçıyla katılabilirsiniz.

gtrcgokhan;

arkadaş kafanıagrıtcam ama kusura bakma hakkını helal sınava gırdıgını varsayarak bir şeyler daha sorcam
ben lisans mezunuyum (ing öğretm.) şimdi bu sınav derslerini nasıl temin edebilirim sence çünkü ben unıverstede [FONT=Microsoft Sans Serif]Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi,[/FONT][FONT=Microsoft Sans Serif]Temel yurttaşlık bilgisi, [/FONT][FONT=Microsoft Sans Serif]Türkiye coğrafyası, [/FONT][FONT=Microsoft Sans Serif]Türkçe, [/FONT][FONT=Microsoft Sans Serif] Matematik, [/FONT] derslerım yoktu
bide bu sınava girersen diğer kpss sınavına girmemi engeller mi . olduki basarsmadık

hayır bunun kpss ile alakası yok birbirinden bağımsız sınavlar yani. hem buna hem kpss ye girebilirsiniz istediğiniz takdirde. kpss puanı ile kamuya işçi olarak girebiliriz özürlüler olarak. ama bu sınavlar sadece özürlülere yönelik yılda 3 dönem yapılıyor. Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden en az birinde yapılıyor yani yönetmelikte böyle yazıyordu ben de o kadar biliyorum. Konulara gelince herhangi bir KPSS kitabıyla hazırlanabilirsiniz.Soruların sizi çok zorlayacağını sanmıyorum. Çalışmaya şimdiden başlasanız rahatlıkla iyi bir puan alırsınız ve inşallah da kazanırsınız.

gtrcgokhan;

yok dostum şunu demek istedim yani devlette öğretmenlik için bir kpss adayı olarak MEB ın bu sınavına gırersem "kardeş sen engelli öğretmenlik kadrosuna daha önce baş vurmussun buyüzden normal öğretmenlik kadroları için başvuramazsın vurmuşsan DA GEÇERSZ OLUR "şeklinde bir tepkiyle karşılaşabilirmiyim yani

hayır sanmıyorum öyle birşey olacağını. ama daha önce başvurup kazandıysan ve de işe başlamadıysan belki problem olabilir ama onun dışında atanamadıysan bir problem olacağını sanmıyorum.

Mülakat varsa, bu iş yaş, adamı olan girer yine... biz mal mal bakarız artık.

gtrcgokhan [FONT=Microsoft Sans Serif]Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi Önerecegınız sorular varmı acaba.?Hangı sıteden bununla ılgılı soru bulabılırım calısabılırım..[/FONT]
[FONT=Microsoft Sans Serif]Ayrıca anayasa'yada calısıyorum sızce sorulurmu.[/FONT]

Merhaba arkadaşlar.Benimde merak ettiğim bir konu var.Bu sınavlarda puan barajı var mı?Ben memur olarak başvuracağım sınava.Hoşçakalın.

besalti20;
geçmiş yıllarda çıkmış özürlü memur alımı sınav sorularını bulabilirsiniz sanıyorum internette. Örneğin geçen sene yapılmış olan sınav soruları:
Develi Belediyesi - 22.11.2009 tarihli Özürlü Memur Sınavı Soru ve Cevapları burdan bakabilirsiniz.
MURAT06;
Herhangi bir baraj sözkonusu değil. Sıralamaya göre alıyorlar. Kontenjan kaç kişiyse o kadar yani. Siz yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışın. Umarım kazanırsınız. Ve tabi ki ben de ;)
Özürlü memur alımlarında mülakat kalktı diye biliyorum. Test sınavına göre alıyorlar.

cOK teşekur ederım..daha once yapılmıs sınav soruları ıcın....
Ben unı. okurken trafık kazası sonucu özurlu oldum..
lise duzeyı gırcem sınava...bu sorular ınsallah ılgılıdır.

Herhangi bir baraj sözkonusu değil. Sıralamaya göre alıyorlar. Kontenjan kaç kişiyse o kadar yani. Siz yapabileceğinizin en iyisini yapmaya çalışın. Umarım kazanırsınız. Ve tabi ki ben de ;)
Özürlü memur alımlarında mülakat kalktı diye biliyorum. Test sınavına göre alıyorlar.[/quote]

Cevabınız için teşekkür ederim gtrcgokhan.Umarım sizde sınavda başarılı olursunuz.

sınav kaç sorudan oluşuyor ve süresi ne kadar? Ve test olacak dimi?

50 de olabilir 100 de olabilir. artık kurum belirleyecek bunu

Arkadaslar ben soruma cevap alamamdım.her dersın soru dagılımını sormustum.ornegın ınkılaptan ilke ve ınkılaplar konusundan kac soru gelmektedır.matematıkten sayılar konusundan kac soru gelmektedır gıbı...

merhaba arkadaşlar ben çorum milli eğitim müdürlüğüne sordum sınavın merkezi bir sınav olacağını söylediler türkiye geneli olduğu için bu sebeble torpil olmaz diye düşünüyorum ben

fcu81;

SINAV KONULARI VE SORULAR
Madde 15 - Sınav konuları şunlardır:
a) Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi,
b) Temel yurttaşlık bilgisi,
c) Türkiye coğrafyası,
d) Türkçe,
e) Matematik,
f) Görevlerin özelliğine göre mesleki bilgiler.

son maddeye göre eğer öğretmenlik için sınava girecekseniz eğitim bilimlerinden soru gelir diye tahmin ediyorum ben.[FONT=Microsoft Sans Serif]
[/FONT]

Sınavda 50 adet çoktan seçmeli (4 seçenekli) soru sorulacaktır.
Sorular Ortaöğretim mezunları için Millî Eğitim Bakanlığı müfredat programındaki kitaplar;
Yüksek öğrenim mezunları için ise Yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.​

SINAV KONULARI SORU SAYISI
Atatürk İlkeleri ve Türk İnkılap Tarihi: 10
Temel Yurttaşlık Bilgisi: 5
Türkiye Coğrafyası: 5
Türkçe: 10
Matematik: 10
Görevin Özelliğine Göre Mesleki Bilgiler: 10​
TOPLAM: 50

- Sınav, 27 Haziran 2010 Pazar günü saat 10.00’da başlayıp, 81 il merkezinde tek oturum olarak yapılacak ve 75 dakika sürecektir.​
- Sınav, 27 Haziran 2010 Pazar günü saat 10.00’da başlayıp, 81 il merkezinde tek oturum olarak yapılacak ve 75 dakika sürecektir.
- Sınav sonuçları T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

sınav sonrasında mülakat var mı acaba ?

mülakat yok engelli sınavlarında

Üst Alt