Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statusunde 2 farklı işyerinde SSK'lı gözükebilinir mi?

pitonali

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, baslıkda dediğim gibi engelli kadrosunda çalışarak 2 ayrı firmada ssk olarak calışabilinirmi?Bunun engelliye ve işverene zararı veya yararı nelerdir.cvp bekliyorum sizlerden

Bunu bende merak ediyorum; bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir misiniz.

Çalışaiblirsiniz.
1- Prim gün sayısı açısından bir katkısı olmaz. Yani, 2 işyerinde 30 gün sigortalı olunca 60 gün sigorta primi olarak kabul edilmez, yine 30 gün olarak işlem görür
2- Yatırılan prim miktarları (TL olarak) toplanır ve emeklilik hesabında bu toplam dikkate alınır. Fakat orada da sgk'nın belirlediği üst sınırı aşan bir miktar olamaz. Olursa, ödenen fazla prim dikkate alınmaz, talep edildiğinde geri iade edilir.
* "5- Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalının birden fazla işveren yanında çalışması halinde bu çalışmalarının tamamı dikkate alınacaktır.
Ancak, hizmetin değerlendirilmesinde ay 30 günü, prime esas kazançlar ise 5510 sayılı Kanunun 80 inci maddesine göre belirlenen azami kazancı geçemeyecektir.
Kaynak Genelge

Zararı olmaz aksine kazancınıza olur.. Ödenen sigorta prim miktarı fazla olacağı için, bu, emekli maaşının daha yüksek olmasını sağlar.

benim calistigim idyerinde bir arkadas var her ay baska firmadanda orda calismadan elden maas aliyor ama ssk limi yoksa o firma sosyal yardimmi yapiyor bilmiyorum. bende cok merak ettim simdi

Toplam aylık 8000 TL yi geçemez. Yani sigorta hikaye parayı kendin kazanıcan borsadan şurdan burdan.

Üst Alt