Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde alınan araçlar kaç yılda muayeneye girmeli?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Engelli araçta 5 yıl vergi muaflığı var ama muayene 3 yıl doldugunda yapılması gerekiyormuş.Duyumuma göre yazıyorum.Bu konu ile ilgili net bilgisi olan varmı?

Sayın kutup yıldızı engelli aracı olsun veya olmasın binek otomobil kategorisindeki bütün sıfır km araçların ilk muayenesi 3 yıl sonrasıdır. İkinci ve sonraları muayeneler 2 yılda bir yapılır. Yalnız Panelvan ve ticari araçlar hariçtir. Bu araçların muayene sıfır km olup olmaması önemli değil her zaman yılda 1 kez muayene yapılır.

esrarengizadam beyfendi yanlış biliyorsunuz öze tertibatlı sıfır araçlar muayenesi 2 senededir çunku tertıbat yapıldıktan sonra arac tekrR muayeneye sokarlar otomatıkmen ıkı yılda bırdır benım aracı bende uç bıodm ruhsatta uç yaazıyo gttım muaneye cezalı yaptrdımn sordum gecıkmelı 1 yıl dedı nasıl olur sıfır aarac dedım sızn araclara tertıbat yapıltıktan sonra gelır muane yapılır ve uç yıl olayı ortadan kalkar dedıler bilginize,

emre0808 özel tertibat ne? Bilmediğimden soruyorum.araca sonradan yapılan bişeylermi?Eğer öyleyse araca ben farklı birşey yapmadım.Benim duyumum aracın ruhsattaki degil fabrika çıkış tarihiden itibaren 3 yılmış.Bir yıl gecikme cezası ne ödediniz peki?

kutup yıldızı Evet araca sonrada takılan tertibattır. Tertibat takıldıktan sonra araç tekrar muayeneye girer ve 2 yıl sonraya muayene tarihi atılır. 1 yıl gecikme olayı farklıdır ona herhangi bir ceza ödenmez. 1 yıl geri çeker sadece.

Üst Alt