Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde araç için rapor oranı %40 ve üzeri mi olmalı?

Ülkü Buket

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Yanlış anlamadıysam ÖTV den muaf olup araç alabilmek için ortopedik engel mi gerekiyor?

Engelli Araç Almak İçin Rapor Yüzde Kaç Olmalı?
ÖTV muafiyetinden yararlanmak için rapor %90, ÖTV indirimden faydalanmak için en az %40 olmalı. deniyor ancak...

Ülkü Buket

Evet ÖTV Muafiyeti % 90 ve üzeri ancak ÖTV indirimi Sadece ORTOPEDİK Engelli olmak şartı ile rapor oranı fark etmeksizin Engelli Aracı alınabilir.. Rapor oranı % 1 dahi olsa bile.

Benim ortopedik %8 sürekli engelli raporum var sıfır araç alabilirmiyim

Bipolevent kardeşim. Aracı hareket ettirici aksamları kullanmada bir engelin var ise tabii ki ÖTV indirimli araba alabilirsin. Lakin engelin sınıfı nedir bilmiyorum. Direksiyon ve sinyal kolları + Gaz pedalı gibi unsurları kullanmanda bir engelin var ise korkmana gerek yok. Rahatlıkla ÖTV indirimi hakkını kullanabilirsin.

amiira benim sağ ayak parmaklarım 1,2,3 kökten 4. parmagımda ilk boğumdan koptu gaz pedalına basmada bazen zorluk çekiyorum

Bipolevent

Eğer ki kanunu ve yapılan uygulamaları biliyor isem ÖTV Muafiyetini alamazsın şöyle ki Sen gaz veya fren pedalına parmaklarınla basmıyorsun ki. Ayağının ön tabanını kullanırsın bu da senin için muafiyet sağlamaz.

amiira Sürekli mesela uzun yolda ayağımda uyuşmalar oluyor kan dolaşımı yavaş oldundan dolayı sanırım bunu bir baiye gidip sormak en iyisi

Bunu bayi de bilemez ki. Sen en iyisi bir heyete gir ve sağlık raporunu al. Ondan sonra süreç zaten daha net bir hale gelir.

İşte sorunda orada başlıyor. Ehliyet kurulunda doktor senin gaz-fren pedalına basıp basamadığını kontrol edecek o zaman onaylamayacak. Sorun el parmaklarında olsaydı ÖTV den yararlanırdın lakin ayak parmakları muhtemelen olmayacak.

amiira az önce bir sey okudum malullerde sanırım bu haktan yararlanabiliyormuş ben malul emekliyim bunun faydası olurmu peki

sağ ayağına göre(sakatlığına uygun) tertibat takılırsa ÖTV siz araç almanda sorun olacağını düşünmüyorum

Son düzenleme:
brn2191

Boşuna umut veriyorsunuz bence. Arkadaşın sağ ayağında anladığım kadarı ile 4 tane parmağı yok. Bu kanundaki espri hareket edici aksamlarla ilgili kişinin bir engelinin olup olmadığı ya da % 90 ve üzeri raporlarda hastalığın bir önemi yok. Mantık çerçevesinde soruyorum "Eğer ki bir kişinin sağ veya sol ayağında parmak eksikliği gaz veya fren pedalına basmasında bir sıkıntı yaratır mı" bana sorarsanız zannımca kanunda böyle diyor bir esprisi yok. Dolayısıyla bence fazla umutlanma. En doğru sonucu Ehliyet Kurulunda zaten sana söylerler. Biz burada boşuna konuşuyoruz.

Araştırmaya devam edeceğim ben varsa böyle bir şey araç almayı düşünüyorum

Üst Alt