Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde aracın satışında MTV dönem borcu saçmalığı!?

tg04

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşlar
24 haziranda 13 yaşındaki otizmli oğlumun üzerine olan arabamızı birine sattım. Araba onun üzerine geçti. Adam bugün aradı 24 temmuz tarihli MTV borcu olduğunu ve bunun ödemem gerektiğini söyledi. Neymiş 30 hazirandan sonra satsam çıkmazmış. Bende ben sattığım tarihe kadar muhaf olduğum bir vergiyi neden ben ödemeliyim ki dedim ama araba sendeydi o dönemde deyip duruyor. Bence burada devletin kusuru var. Bir MTV denemi 6 aylıksa ve bu sürenin dolumuna 1 hafta kala satıyorsam satıştan sonrayı baz almalı ve 1 haftalık vergi çıkarmalı yada o dönem için hiç çıkarmamalı. Adam şimdi beni tehdit ediyor ödememi istiyor.

Ben şimdi ne yapmalıyım acaba ?

tg04

Maalesef, dönem borcu bütünü ödeniyor... Saçma ama böyle.

yani dönem bitimine 1 gün kala bile satsan geriye dönük vergi mi çıkar ? 179 gün muaf olunan bir vergi 1 gün için nasıl olurda çıkar ? Bu işte bir hata var.

Sizin ödemeniz gerekiyor Ben de aracı sattıktan sonra MTV borcu çıktı ödedim sizin de yapmanız gereken ödemeniz

MTV döneminden önce araç satın alan bunun vergisel sonuçlarına da katlanır. Dönemin bitmesinden bir gün önce sıfır araç alsaydı galeriye "araç satışa kadar sizin showroom'da yattı siz ödeyin" mi diyecekti? Sıfır veya engelliden alan MTV ödemek istemeyen dönemin bitmesini bekler ondan sonra araç alır. Satış tarihi itibariyle geçmişe yönelik tahakkuk etmiş borcunuz yoksa (ki engelli aracı olduğu için yok) ödemek zorunda değilsiniz. Tehdite karşı yasal yollarınız da mevcuttur.

Vergi Dairesine başvuruda bulunup mahsuplaşma yapılmasını ya da muaf tutulmasını talep edebilirsiniz. Ben mart ayında araba aldım. önceki sahibi 2 mtvyi ödemiş. ama yeniden satın alınca tekrar mtv borcu çıktı üstüme. vergi dairesinden mahsuplaşma istedim. gerekli işlemleri yaptılar. Bazen otomatik vergilendirme yapılabiliyor. Vergi Dairesine başvurmanız en sağlıklısı.

Tehdit konusuna gelince ne yapacak? Arabayı mı yakacak :D yaksın. Diğer konuya gelince acele etmeyin. Vergi dönemi geçince satın gitsin bürokrasi ile uğraşmaya gerek yok. Hele gözleri ışıl ışıl olan biri var ki. Daha üste borçlu çıkarsınız...

Üst Alt