Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde Bağkur'dan emeklilik başvurusu yaptım..?

HAMDİ48

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba
Değerli Arkadaşlar sizden bilgi almak istediğim konu şudur
2005 yılında tanısı konan MS hastalığı ile çalışma yaşantım iyice zorlanmaya başladı ve cevrem başta Ailem olmak üzere neden engelli emeklilik hakkın varken bundan yararlanmiyorsun diye gelen sorulardan sonra şansımı deneme kararı aldım ve bu yola girdim.

Kendimi SGK üzerinden ilk teshisimin konulup halen tedavimi devam ettirdigim Izmir 9 Eylul Uni Hast nesine sevk ettirdim ve kuruldan 5 Ocağa gün aldım , Benim olmak istediğim ozurlu emeklilik diye SGK daki Arkadaşa belirttim ve oda benim BAĞ KUR sigortaliligim SSK DAN daha fazla olduğu için ,Vergi dairesine gitmeyip isteğe bağlı bagkurunu başlatıp bağ kur üzerinden ozurlu emeklilik hakkında var artık diyerek Sevkini yaptı
Fakat kurul için bana verilen randevu etiketinde ve ilk sevk kagidimda yazan Malulen ibaresi benim kafamı karıştırdı ?

Fakat SGK daki Arkadaş bu bu şekilde olacak oradaki Malulen kafanı karıştırmasın dese de benim icinde halen acaba dogru yolda miyim diye vir şüphe oluştu ve bu siteden en güvenilir cevapları alabileceğim dusunerekten bu soruyu buraya yazma ihtiyacı duydum

Şimdiden okuyup cevapladiginiz için hepinize çok teşekkür eder sağlıklı , neşeli , huzurlu günler dilerim

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım bende bağkur dan emeklilik için sevk aldım izmir karabağlar sgk yeşilyurt devlet hastanesine benim sevk de de malulen yazıyordu bende sizin dediğiniz gibi uyardım çünkü emeklilik işlemleri zaten uzun sürüyor hastahane kurul tarih v.s...birde yanlışlık olursa en başa dönmemek için ordaki memur bana böyle olduğunu söyledi

Teşekkür ederim Koç 35 sizde özürlü emeklilik için basvurdunuz ve sevkinizde malulen yazıyor doğru anladım sanırım?

HAMDİ48

Bağkur engelli emekliliği için başvurulduğunda önce malulen emeklilik için işlem yapıyor, sonra "malul değilsin" diye olumsuz bildirim yapıyor, sonra siz "başvurumun 5510 28'e göre Yaşlılık emekliliği kapsamında işleme alınmasını istiyorum" diyorsunuz ve yeniden rapora ihtiyaç olmadan başvurunuzu o şekilde sürdürüyorlar.
Maalesef böyle saçma bir prosedür var!

Bulent bey merhaba ben mebte hizmetli kadrosunda 1 yıldır göreve basladım mebten hastaneye geçmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz

Evet doğru prosedür böyleymiş Bülent bey in dediği gibi. Ben emeklilik için 9 uncu ayda hastaneye başvurdum. Kurul için,hastane 2 inci aya gün verdi.Bununla da bitmiyor poliklinikler de yoğun ise ayriyeten poliklinikler de ileri ki tarihe gün veriyorlar.

Bu işlemler biraz uzayacak gibi.Benim gibi engelli emekliliğe baş vuranlar için bir şey söyleyeyim. Başvururken kurul tarihi gelmeden hastalığınız için rapor almak istediğiniz poliklinik sekreterliğine başvurup şimdiden gün alın birde onun için beklemeyin ben öyle yaptım. Kurula girmeden hastalığımla ilgili poliklinikten randevu aldım almasaydım 2 ay daha beklerdim.

Uzunca bir bekleyişin ardından Sgk dan başvuruyla ilgili gelen cevap ya bana verilen oran %35 olduğu için basvurum kabul edilmemiş, bende buraya giriş yapıp bunu istişare etmeden itiraz dilekçesi yazdım orada, şimdi girebildim ve sizlere nasıl bir yol izlemeliyim,tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekkürler

Baş vurmadan Daha önce almış oldugunuz bir rapor varmıydı.?

Üst Alt