Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde çalışabilmek için nereden ve nasıl rapor almam gerek?

serka35.5

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..

Ben bir fabrikada '' iş yerlerinin özürlü işçi çalıştırma zorunluluğundan '' faydalanarak işe başlamak istiyorum..Bunu gerçekleştirmek için Özürlü sağlık kurulu raporu gerekiyor diye duydum..

Bilgi almak istediğim konu ; Ben rapor almak için hastaneye gittiğimde sağlık kuruluna bunu belirtmem gerekiyor mu ? Yani işe girmek için bu raporu almak istiyorum demem lazım mıdır ? Ne için almak istediğinizi belirtin diye uyarılar gördüğüm için bunu merak ettim.

Ve bu raporu çıkardığımda ,nasipse işe başladığımda almış olduğum maaş'da vergi kesintisi olacak mı ? Bazı yerlerde duyduğum kadarıyla maaşını vergi kesintisi olmadan alacaksın dediler..Bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

evet kardeşim işe girmek için rapor alacagını söyleyeceksin daha sonra işe girdiginde işyerinden burda çalışıyor diye yazı alıp o yazıyla birlikte ve raporunun aslı veya noter tasdikli olanıyla baglı bulundugun vergi dairesine gidip vergi muafı için başvuruda bulunacaksın

evet kardeşim işe girmek için rapor alacagını söyleyeceksin daha sonra işe girdiginde işyerinden burda çalışıyor diye yazı alıp o yazıyla birlikte ve raporunun aslı veya noter tasdikli olanıyla baglı bulundugun vergi dairesine gidip vergi muafı için başvuruda bulunacaksın

Cevap için teşekkür ederim..Peki bu raporu almak için bir ücret isteniyor mu hastaneden ? Geçen bir arkadaşım hastaneyi aradığında,engelli sağlık kurulu raporu alacağını söylediğinde 300 TL'lik bir rapor da var ücretsiz bir raporda var hangisini istiyorsun demişler..?

Ücretsiz rapor senin işini görmez
Sağlık kurulu raporu alacaksın fiyatlar değişiyor
200 tl olan var 300 tl olan var

%40 ın üzerinde rapor alırsan vergi indirimi için maliyeye barşvurman gerekiyor
Vergi indirimi vergi muafiyeti değildir
Hastalığınızın derecesine göre Gelir Vergisinde size indirim olanağı sağlar

Sağlık kurulu raporu için para alınmaz. serkan35.5, sen direk iş kura git ve engelli kadrosunda kayıt olmak istiyorum de iş-kur seni hastaneye sevk eder ücretsiz olarak sağlık kurulu raporu alırsın.

Tam teşekkürlü bir hastaneye gidip . Rapor ALMAK İSTİYORUM engelli demek yeterli oluyor diye biliyorum . Sonra işkura kesin kayıt olmak gerekiyor ama . oda yüzde 40 olması gerekiyor ..

Allahım Yardımci olsun .

Üst Alt