Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli statüsünde çalışanlar yaşadıkları yere yakın yerlerde görevlendirilmeliler..?
Değerli arkadaşlarım,
engelli personel alımlarında bir hususun önemine dikkat çekmek istiyorum. kamuya alınan ya da alınacak çalışanların kendi muhitlerinde çalıştırılması...
bu konuda memur statüsündeki arkadaşlar herhangi bir ile atansalar da daha sonra kendi şehirlerinde görev yapabiliyorlar. ancak işçi statüsündeki kardeşlerimizin maalesef böyle bir şansı yok (var da ben mi bilmiyorum).
bu konuda nasıl bir çalışma yapabiliriz. nerelere müracaat edebiliriz. yoksa çok şey mi istiyoruz?
ben sınıf öğretmeniyim. yuzde 55 oranında bedensel engelim var sağ kolumdan. normal kadrolu öğretmenim. engelli kadrosu falan değil. ailemden 1600 km uzaklıkta, tek başıma yaşamaya çalışıyorum. 3 YIL geçmeden tayin isteyemiyorum. Tayin istesem bile hizmet puanı yetersizliğinden gidemiyorum. Ailemin yanına gitmem için en az 8-10 yıl burada (d.bakır) çalışmam gerekiyor. Bu konuda milli eğitim bakanlığıyla görüşebilir misiniz?
Sözü edilen konu hakkında bir iki arkadaş haricinde yorum yapılmadığını gördüm. buradan şu sonucu çıkaralım mı.Herkes bulunduğu yerden memnun ve neresi olsa orada devam. Elbetteki cennet vatanımızın her yeri bizim için kutsaldır. Maksadımız içinde bulunduğumuz sıkıntıları gündeme getirmek çözüm bulmaktır. Malatya'da doğup büyüyen İstanbul'a atanan arkadaşların hele hele de elinden tutan ona orada yardım edecek bir yakını yoksa durumu ne olur. maksat bu ve benzeri durumları ortaya çıkarmak ve grerekli girişimlerde bulunmak. Yasalar varsa o yasalar da gerekli düzenlemelerde yapılmalıdır.bunun içinde ne istediğimizi ilgili yerlere iletmemiz gerek.Derdimiz sıkıntımız varsa burada dile getirmek.
Engelli Memur alım sınavlarında; Engelli Kişinin Sınava Girip Kazandığı Yerde Çalışma Zorunluluğu Var. Yani Ankaralı birisi gidip Erzurumda sınava girip Erzurumda kazanırsa Erzurum il sınırları içerisinde herhangi bir yere atanır.
Nayha87;
Yaşam Standardını Sürdürebilmesi İçin Ailesinin Bakımına ve Yardımına Muhtaçtır. İbareli bir heyet raporu alabilirseniz Sağlık Durumundan tayin isteyebilirsiniz veya Geçici Görevlendirme ile İl Dışına Görevlendirilebilirsiniz. Hizmet Puanının dolmasını beklerseniz dediğiniz gibi daha 8 - 10 yıl beklersiniz. (Ben sizin için bir araştırayım eğer bir emsal bulursam sizi bilgilendiririm.)
İremsu;
Bende bir keresinde iş yerinde müdürle müdür yardımcısının konuşmalarına kulak misafiri olmuştum, bir toplantıya katılacaklarmış ve bütün konuşulanlar yani toplantı tutanağının bilgisayar ortamında yazılması gerekmiş kimi götürelim yanımızda diyolardı, müdür yardımcısı benim ismimi söyledi müdür bey; ya o olurmu adam özürlü nasıl yazacak dedi, müdür yardımcısı müdür bey siz tamam deyin endişelenmeyin dedi, müdür bey tamam götürelim dedi. Toplantı bitti müdür bey yanıma geldi yazabildin mi bütün konuşmaları dedi, tamam müdür bey bi kaç düzenlemeyle çıktıları alıcam dedim şaşırdı hepsi tamammı yani dedi evet dedim
Yani biz engellilere o yapamaz o edemez o bilemez ön yargılarına kocaman bir tokat vurmuş oldum, yeterki fırsat verilsin bizim başaramıycamız hiç bir şeyin olmadığına inanıyorum. .
Ve hep şunu derim Allah Bi Yerden Almış Başka Bi Yere Vermiş
nayha87: Engelli kadrosunda görev yapan öğretmen arkadaşlarla görüş, onlar sana bu konuda daha yardımcı olurlar.BaY_Cin'in de dediği gibi bir heyet raporuda sana çözüm olabilir.hele biraz araştıralım bu konuyu bakalım ne yapabiliriz.
iremsu: vergi indirimi için raporun %40'dan %33'e düşmesi engelli statüsünde çalışmaya engel değil diye biliyorum. o arkadaşa verilmiş bir hak zaten onu işten çıkaramazlar. ama özel sektör bu senin şapkan nerede deyip işten çıkarır adamı burası da var. o arkadaşın durumuna üzüldüm.belki şimdiye kadarkilerde yoktu ama bu yıl inşallah temenni ettiğimiz yaklaşık 40 000 kardeşimiz için açılacak kadrolarda tayin konusu daha da belirgin olacaktır diye düşünüyorum.
BaY_Cin: kardeş söylediğinde haklısındır ama mesela maliye yi kazanan Ankaralı biri Erzurum'a atandıysa bunu yaşadığı şehrde görevlendirmek daha mantıklı ve insalcıl bir davranış olacaktır. gidipte perişan olmakta var bazı arkadaşlarımız için.kamuda işçi kadrosunda tayin işide olmuyor bildiğim kadarıyla.o da daha bir zorluk haliyle.ayrıca azminden dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.ALLAH yardımcın ve yardımcımız olsun.