Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde çalışmak erken emeklilik hakkını da beraberinde getiriyor mu?

sev

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar!

ben 2001 de % 40 oranında devlet hastanesinden işitme kaybı dolayısyla engelller ıçın (süreklıdır yazılı) sağlık kurulu raporu aldım.
7 yıl özel sektörde çalıştım. çalışma dönemnde bizim raporlarımızı işveren istedi ve vergi indirmnden yaralanmak ıcın ankaraya önderdıler. sonrakı sürecte raporların oranlarının düşürülüp vergı ındırmınden yaralanamadığımızı öğrendık.
ışım tehlıkelı olduğu ıcın ayrılmak zorunda kaldım.
çalıştığımız yerde özür derecesine göre emeklılık akkından yararlanambılmemız ıcın vergı ındırımınden muaf olma mecburıyetı var mı? yoksa engellı statüsünde çalıştığımız ıcın özür oranına göre belirlenen yıllar içerisinde çalışıp vergi indiriminden yararlanmadan emekli olabılıyor muyuz?
ve engellı statusunde benım yeniden bir iş yerine girebilmem için yeni bir rapor almam gerekıyor mu yoksa mevcut raporla yenı bir yerde iş imkanı bulabilir miyim?

bilgilenirirsenız sevınırım..teşekkürler!

yeni tarihli bir sağlık raporu çıkar ve o raporla vergi indirimi için tekrar maliyeye başvur, eğer vergi indirim hakkı elde edersen alacağın yüzdelik raporuna göre erken emeklilik durumundan yararlanabilirsin. %40 tan daha aşağı bir rapor alırsan erken emeklilikten faydalanamazsın, normal statüden emekli olabilirsin
erken emeklilik için vergi indirimi şarttır.
engelli statüsünde yeni bir iş yerine girebilmen için mevcut rapor oranının %40 ve üzeri olması gerekli

Engelli kadrosunda çalışmak erken emekli olacaksınız anlamına gelmez siz 5510 saylı yasadan evvel işe girdiğiniz için vergi indirim hakkı almadan erken emekli olamazsınız. İş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin maliyesine vergi indirim hakkı için müracaat edin ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk alın.

Teşekkürler..cevaplar ıçın :) kısa bir süre önce gazetede okumuştum.Engelli raporu en az %40 olmak üzere artık malıye ve astaneye sevk edılmeyecek ve rapor oranı düşürülmeyeck ve ış veren tarafından mevcut rapor kabul edılecek ve engellı mevcut haklarından yararlanabılcekmiş.şmdki kanunda böyle bir şey var mı?bu doğruysa benm 2001 tarıhli raporum geçerliğini koruyor mu ?yoksa yenı tarıhlı bır rapor almammı gerekyor?kafam karışıyor bu ülkede her sanıye kanunlar değşyor ya yararımıza ya zararımıza anlamadım gitti.

Mevcut raporunuzla engelli statüsünde işe yerleşebilirsiniz.
Ancak erken emeklilik için vergi indirimi şart.

Üst Alt