Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde emekli olmak maaşın düşük olmasına neden olur mu?

cngzr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

1989 ssk girişliyim ödenmiş 4600 iş günüm var. tip1 diyabet'im. vergi indirimine başvurup daha sonra erken emekli olmam durumumda normal emekli olma halimde alacağım maaşa göre çok farklılık oluyor mu?

Hiç bir fark olmaz zaman kaybetmeden emekli olun derim ssk priminiz asgari ücret üzerinden ödeniyor ise emekli maaşınızda düdüş meydana gelir.

slm kamuda işçiyim 9000 güne yakın primim var tavana yakın yatıyor malulenmi erkenmi emekli olim sizce.bu arada bende mersinde yaşıyorum.

msb

Hiç fark etmez.

Eğer emeklilik sonrası çalışmayacaksanız ve/veya maluliyetiniz başka birinin bakımına muhtaçlık düzeyinde ise, malulen emeklilik az da olsa daha iyi maaş baplanmasını sağlar.

Erken Emeklilik

arkadaslar ben %58 engel ile 5716 gun pirim sayısı ile emekli oldu komsum malulen emekli oldu %52 3600 gunle benden fazla emekli masi aliyor benim masim neden dusuk olmustur

SGK Girişi Daha Eskidir. Pirimler Senden Yüksek Ödenmiştir. SGK hata yapmaz vardır bir sebebi. E-devletten bakarsanız çalışma yıllar 3 bölüme ayrılır. 2000 öncesi 2000-2008/10 arası ve 2008/10 sonrası diye. 2000 öncesinin aylık bağlama oranı daha yüksektir. Sırasıyla 63..... 60 ve 31,96 dır. Buraları Karşılaştırırsan sebebini daha iyi görürsün. Ben Anlamam deme Anlamaya Çalış. Karşılaştır.

1994 ssk girisliyim ama hep askeri ucreten yatmis pirimi 5716 gün aldigim maas askeri ucretten yuksekti emekli masimi yukseltmek icin birsey yapma sansim varmı ?

3000 ve üzeri maaş göstererek 3-5 yıl ödeyeceksin ki maaş 3-5 artsın. Günün de dolmak üzere. Pirim Gün Sayın Dolduktan sonra ödemeye asgari ücretten devam edersen alacağın maaş da düşecektir.

Üst Alt