Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde emekli olmalı mıyım, yoksa yaşı beklemeli miyim?

mfatihn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

2017 yılının mart ayının başı itibarı ile %100 engelli raporu almış bulunmaktayım. Sonrasında engelli vergi indirimi için gerekli başvuruları yaptım ve şimdi vergi indirim evrağımın gelmesini bekliyorum.

Epeyce araştırdım ve forumda yazılanların bir çoğunu okudum ama kafama takılan bazı şeyler var.

İşe ilk giriş tarihim 1995 yılı ve toplamda 6500 gün ssk ödemem var. Normal şartlarda emekli olabiimem için gereksinim olan 5750 günü tamamlamış haldeyim. sadece 5 yıl 1ay çalışma sürem ve 17 yıl 1 ayda yaş beklemem gerekiyor. Vergi indirim belgem geldiğinde ise başvurup emekli olabilirim.

Kafama takılan soru şu primlerim hep asgari ücret üzerinden yatırıldı. sgk web sitesi üzerinden şu anda emekli olsam ne kadar maaş alırım diyerek hesapladığımda 916,50 tl gibi bir maaş alacağım görülüyor. Vergi indirim belgem geldiğinde yine bu maaşımı alırım yoksa emekli olmadan çalışmaya devam eder isem gün sayım artacağından maaşımda bir artış olurmu? Yada bu rakamı arttıracak herhangi bir işlem varmıdır?

Biraz karışık oldu sanırım o yüzden şimdiden özür dilerim.

mfatihn ne kadar erken emekli olursanız o kadar iyi gerekli günü doldurdugunuz için her geçen gün biraz daha maaşını düşecektir fazla günün hiç bir etkisi yok malesef primlerini asgari ücreten yattığı için primlerin yüksek yatarsa belki biraz etkisi olurdu

Şimdiki sistemde Maaşın düşük olduğu için çalışmanız zarar getirecektir.Bence olun.
Çok kafanı kurcalıyorsa sosyal güvenlik danışmanlarına danışın derim.

calismak istiyorsaniz emekli olupta calisin madem..

Çalışmaya devam edeceğim zaten, malumunuz bu verilen rakamlar ile tek başına yaşam sürmenin mümkünatı yok.
Ben sadece vergi indirimi emekli olmak dolayısı ile alacak olduğum emekli maaşı düşük olurmu onu merak ettiğimden dolayı soruyorum.

Malum emekli maaşı ömür boyunca beli bir seviye dahilinde artacak ve bu artık çalışamayacak duruma geldiğimde hayatımı idame ettirmeye yetecek mi bilmediğimden alabileceğim maksimum rakamda emekli maaşı almak istiyorum. Sormamın tam sebebi bu idi.

Eğer devlet memuru iseniz derece kademe ve ek gösterge durumu var. Mesela ben şimdi Aslında özürlü emekliliğini hakettim lakin 1. Derece 2200 ekgöstegeyi bekliyorum. Yani gelebileceğim en yüksek derece 1 ve ek gösterge 2200 dolayısıyla bunu bekleyip Allah'ın izni ile emekli olmayı düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bildiğim kadarıyla, Malul Emekli (%60 çalışma yılı eksik ve pirimi eksik olan engelliler)olarak yasalar çalışmanıza engel olur.
Ancak engelli statüsünden emekli olduktan sonra yasal olarak da çalışabilirsiniz.(Bu kişiler engellilerde aranan çalışma yılını ve pirimi şartlarını tamamlamış olan engelliler)

Asgari ücret ile sigortanız yatıyorsa maşınız her ay çalıştığınız için düşüyor.
Engelli devlet çalışanı olabilirseniz, belki emekli maaşınızı artırabilir. Engelli kpss kazanmalısınız.

Üst Alt