Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde emekli olmanın dezavantajı var mı?

virus1

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
25
Merhabalar herkese,

KKB %44 süresiz raporlarım ve süresiz olarak vergi indirim halen aktiftir. SGK 7000 bin prim dolmasına az kaldı işe girişim 03.03.2005 o zamana bu zamana kadar hep asgari ücretlere çalıştım şuan primim 5925 gün 1075 gün daha çalışıp 7000 gün olacak eğer engelli emekli olursam 03.03.2025 (8 ay) sonra 20 yılına tamamlanıyorum engelli emekli olmak mı daha mantıklı yoksa normal şartları emekli olmak mı daha mantıklı olur? emekli maaşları engelli ve normal arasında maaşları oynama varmı? ikisinde bi kararsız kaldım.....

Yardımları için teşekkürler.

Son düzenleme:
@virus1, İşe girişiniz 03.03.2003 yazmışsınız %44 rapor ve vergi indirimine sahipseniz zaten 20 yılı doldurmuş görünüyorsunuz. ABO oranları daha da düşmeden ne kadar erken emekli olabilirsiniz daha iyi olur. Vergi indirimi ile emeklilik ve normal emekli maaşı yönünden ise daha az yada çok olur diye bir fark yok aynı.

Sağlık yönünden önemli derecede bir sıkıntınız yok ise vergi indirimi ile erken emekli olup çalışmaya devam etmeniz daha mantıklı olur sizin için.

@BnymnYldz,
Pardon yazı hatası 03.03.2005 olacaktır. Özür. Peki benim sgk primim 7000 gün doldurunca fazlası alınmıyor mu? şuan engelli emekli olursam 7000 bini altında olacak.

@virus1, Size vergi indirimi ile erken emekli olabilmeniz için 4400 gün yeter zaten fazlasıyla prim gününüz bile mevcut. Fazlası alınmıyor mu dediğiniz kısmı anlayamadım kusura bakmayın 🤔

Fazla yatırılan prim günlerinizin parası alınmıyor mu demek istediniz yoksa,

Fazla prim yatırdığınız için emekli maaşı mı fazla alınmıyor dediniz ?

hemen emeklilik dilekçenizi verin ama en geç aralık 2024 te verin.

@feromon, Arkadaşın daha 20 yılı dolmamış nasıl gidip emeklilik dilekçesi verecek.

ben dikkatli okumadım , demem o ki yıl ve prim gününü tamamladığı gün hemen emeklilik dilekçesini versin.

@BnymnYldz,
Şu şekilde diyelim 4500 prim günü emekli olmak şartı var ama bi yandan 7000 günü doldurunca emekli maaşı fazla vereceğine duydum benim şuan prim gün sayısı şuan 5925 gün. 7000 bin gün için daha 3 4 yıl çalışmam gerekiyor. örnek şuan emekli olsam 6000 gün sayısı engelli emekli olabilirim.

@virus1,
Duyumlar boşa gitmesin. %97 süresiz vergi indirimi olan bir birey olarak 2003 giriş ve 5258 gün prime karşılık aldığım Kök maaş 8007 TL. 3600 prim 18 yıl şartı koşulurken 1658 gün prim fazlam var.. 5258 prim günün nerdeyse yarısı asgari ücretin %30 fazlası yattı. Gerisini sen hesapla 😁😁😁

@virus1, Şöyle söyleyim prim gününün fazla olması emekli maaşının da fazla olacağı anlamına gelmiyor.

@deasn12, arkadaşımız örnekle açıklamış. İş hayatın boyunca aldığın maaş ve senin adına yatırılan primlerin yüksek olması gerekiyor. Çalışma hayatın boyunca ister 7000 gün istersen 9000 günün olsun asgari düzeyde prim yatırılmış ise şu anki durum üzerinden örnek veriyorum emekli olunca kök maaşınız 10.000 TL altında çıkacaktır ve hazine desteği ile 10.000 TL'ye tamamlanacaktır.

Bir başka örnek ise, özel sektörde iyi bir konumda yüksek maaşlı primleri de buna bağlı olarak yüksek yatırılmış bir kişi mesela 4850 günü var diyelim. Vergi indirimi ile emekli olunca daha az gün ile daha yüksek maaş alacaktır.

Sonuç olarak 7000 günü doldurmayı falan beklemeyin. 20 yıl şartını tamamladığınız gün hemen emekli olup imkanınız varsa çalışmaya devam edin.

Prim günün çok olunca malesef yüksek maaş almıyorsun.
Bilakis maaşın düşüyor bile , sana bu aklı kim verdi ise o kişiden uzak dur :)

4400 günden emekli olmak varken insan neden 7000 günü bekler anlamış değilim :)

Üst Alt