@hakkaan,
Merhaba,emekli maaşı ile ilgili yıllardır bu forum sayfasına nasıl hesaplandığını ve etki eden unsurları birçok kez yazarak ifade ettim.Eski mesajlarımda ilgili konuya ulaşabilirsiniz.
@aydünyavaz, arkadaşım emekli maaşı engelli emekliliği,engelli vergi indirimi ile emeklilik veya malıulen emeklilik yada normal emeklilik olarak farketmeksinizin
@santomarine, ve
@udevecili,
@Konyaereğli, arkadaşlaırımızın aynen belirtiği üzere en az %60 kuralı ve yatırılan eski -1999/ 2000-2008 / 2008 - günümüz SGK prim tutarı ile hesaplanır.Bu sebeple benim bir arkadaşımında olduğu gibi 4a işçi statüsünden engelli vergi indirimi ile 6500 günle 45.000 TL emekli maaşı alınabilir.
Bu konuda herkesin bir yorumu mevcut ancak en düşük emekli aylığı konusu sürekli asgari ücretten SGK primi yatırılmış ve genelde 1.800 gün (malulen)-3.600 gün (engelli vergi indirimi ile emeklilik en düşük prim günü) şartları ile oluşmaktadır.
Basında yazılan en düşük maaş ve en düşük prim gün sayısı hesabının sonucunu tüm arkadaşlarımıza entegre etmek anlaşılır gibi değildir.
@OturanBoğa Bülent Bey eski yazımlarımda emekli maaşı hesaplama ve etkenleri hakkında bilgilerimi ifade ettiğimde beni birçok kez yazarak veya beğenerek desteklemiş,
@aydünyavaz, arkadaşım sizin gibi hatalı bilgiler paylaşan arkadaşlarımıza tekrar bu bilgileri daha ayrıntılı olarak yazmıştır.
@hakkaan, sizin e devlette gördüğünüz emekli maaşı hesaplama modülündeki tutardan tahmini % 5-15 arası daha fazla emekli maaşı bağlanacaktır.Bu kural
@santomarine, arkadaşımız belirttiği en az%60 Abo olarak biliniyor.
Saygılar.
Not.
@aydünyavaz, sizin belirtiğiniz bir konuya katılıyorum.2008 yılı itibari ile adına prim ödenen veya ödeyen tüm sigorta kolları için geçerli olan ilgili süreç vatandaşlarımızın emekli maaşlarını düşük olmasına sebebiyet verecek şekilde etkilediği bilinmektedir.2008 yılından itibaren çalışırken yatırılan SGK primlerinin %30 u emekli ödeneğine ayrılmaktadır.
Saygılar.