Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde emeklilik için raporum yeterli mi?

Ceylan61

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
hayırlı geceler

vergi indirimi için başvurduğum kurum beni hastaneye sevk etti 1. hastaneden %34 geldi itirazım sonucu 2. hastaneden % 46 rapor geldi.bu rapor sonucunda il sağlık kurulu hakem hastaneye sevk etti bu hastaneden %45 rapor geldi.
bu arada emeklilik için gerekli yıl ve güne sahibi.
emekli olabilmek için tekrar vergi indirimine başvurmalımıyım yoksa direk raporum ile sgk yamı başvurmalıyım
senden ricam emeklilik için izlemem gereken yolu bana anlatırmısın

şimdiden teşekkürler

Merhaba

Hastaneden Raporu almanız yetmez. Vergi indirimi almanız gerekli.

Vergi indiriminiz onaylandığında emeklilik işlerine başlıya bilirsiniz.

rapor geçerlilik süresi

24 yıl 10 aylı sigortalılık sürem ve 8800 günüm var

aldığım hakem hastane raporu % 45 ve geçerlilik süresi üç yıl vergi indirimine müracat ettim.

bu durumda vergi indirimi alıp sonucundada emekliliğe başvurup olumlu bir netice alabilirmiyim.

tşk

Önemli değil ancak maliyede kontrol koyabilir

Yani raporunuzun bitim tarihinde maliye tekrardan rapor isteyebilir yada istemeyedebilir bunu başvurunuz sonuçlanınca görürsünüz

emekli olduktan sonramı tekrar kontrol isteyebilir.

Evet sizi emekli eder ancak raporunuzun bitim terihinde konrrol isteyebilir yada süresizde onaylayabilir

Çünkü raporunuz süreli sanırım

Ceylan61

Raporunuzla vergi indirimine başvuracaksınız. Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurabilir duruma geleceksiniz.
Eğer vergi indirim hakkı süreli olarak verilirse, sgk da emekliliğe kontrol şerhi koyabilir. O durumda emekli edildikten sonra kontrol tarihinde sigorta müdürlüğüne gidip vergi dairesine sevk alırsınız. Yeniden rapor alıp vergi indirim hakkınızı devam ettirdiğinizde sgk da emekliliğinize kaldığınız yerden devam eder. Eğer vergi indirim hakkınız uzatamazsanız, emekli maaşınız kesilir.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt